1 milyon YTL'lik vurguna 2 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

1 milyon YTLlik vurguna 2 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 14:05

KONYA Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 1 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı ihbarını alan polis, yaklaşık 6 ay süren takip sonunda geçen ay istifa eden Daire Başkanı Ahmet Düdük ile birlikte toplam 9 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılardan Düdük ile birlikte toplam 3 zanlı tutuklandı. Bu kişilerin bankaya ücreti yatırılmadan, bayiye otobüs ve tramvayda kullanılan ‘El Kart’lar için kontör verdikleri öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren çalışması sonrası, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ‘1005’ no'lu el kart gişesinde 1 milyon YTL'ye yakın vurgun yapıldığını belirledi. Polis, belediyeye ait toplu taşıma araçlarında kullanılan kontör sistemli, elektronik ‘El Kart’ satışının yapıldığı Selçuklu İlçesi’ndeki ‘1005’ nolu gişeden karşılıksız kontör satışı yapıldığı şüphesi üzerine araştırma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren takip ve inceleme sonunda 2003 yılında gişeden satılan yaklaşık 1 milyon YTL'lik kontörün karşılığı olarak bankaya hiç ödeme yapılmadığı, belediye binasındaki el kart sistemi ana bilgisayarından ise bu paranın yatırılmış gibi gösterilerek gişeye kontör verildiği ortaya çıktı. Polis, geçen hafta olayla ilgili 9 zanlıyı gözaltına aldı. Sorguları ardından 6 kişi, olayla ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden yapılan açıklamada, geçen ay emekliye ayrılan Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Ahmet Düdük, ‘1005’ numaralı gişe görevlisi 44 yaşındaki Hasan Çakılcı ve 2005 yılında El Kart bilgisayarlarını YTL'ye uyumlu hale getiren bilgisayar operatörü H.Y. savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ iddiasıyla tutuklandı. 3 sanığın da yöneltilen suçu kabul etmedikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Hükük Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, operasyondan bilgileri bulunduğu ve operasyon öncesi Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!