1 milyon dolarlık aşiret sünneti

Güncelleme Tarihi:

1 milyon dolarlık aşiret sünneti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2001 01:22

Siirt'teki Ekdi aşiretinin lideri Bedrettin Ekdi, 8 yaşındaki oğlu Ahmet Ekdi'nin sünnet düğünü için sanatçılara 600 bin dolar ödedi. 1 milyon dolara mal olan düğünde birçok sanatçı sahneye çıktı.

Siirt'te 150 köyü bulunan Ekdi aşiretinin reisi Bedrettin Ekdi, 8 yaşındaki oğlu Ahmet Ekdi'nin sünnet düğününü Galatasaray Adası'nda gerçekleştirdi. Birçok sanatçının katıldığı ve sahneye çıktığı sünnet düğününde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kirvelik yaptı. Düğün töreninde sahneye çıkan sanatçılara yaklaşık 600 bin dolar ödendiği belirtildi. Fantezi müziğin ünlü sesi Seda Sayan ile pop müziğin Süperstarı Ajda Pekkan, düğüne limuzinle getirtildi. Oryantal Zümre'nin dans ettiği düğün töreninde ünlü mankenler Eylem Şenkal ve Sibel Ceylan, yerel kıyafetler giyerek sünnet yatağındaki Ahmet Ekdi'ye eşlik etti. Düğün boyunca elinden tesbihini düşürmeyen Bedrettin Ekdi'nin basın danışmanlığını ise ‘‘Sisi’’ lakaplı Seyhan Soylu yaptı. Ağa Bedrettin Ekdi, oğluna sünnet hediyesi olarak altın kaplama silah hediye ederken düğün töreni sırasında üç koruma ile dolaştı. Yaklaşık 1 milyon dolara mal olan düğünde, menü biraz zayıf karşılanırken konuklara tavuk ikram edildi.

Düğüne katılan sanatçılar

Best FM'in DJ'lerinden Okan Karacan ile Defne Joy Foster sunduğu düğünde Adnan Şenses, Sibel Turnagöl, Dansöz Leyla Adalı, Oya Ajdoğan, Ajda Pekkan, Seda Sayan, İbrahim Erkal, Sevda Demirel, Pınar Dilşeker, Sultan Of Mahalle, Semih Finini, Burak Kut, Emirkan, Kerem Alışık ve Ayhan Aşan sahneye çıkıp şarkılar söyledi. Davetliler arasında yer alan Gönül Yazar ve Muazzez Abacı ise sahneye çıkmadı.

Üç bavulluk dolar saçıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ‘‘Çete Raporu’’nda adı geçen Samsunlu işadamı Selahattin Yılmaz'ın 6 yaşındaki oğlu Alperen Göktuğ'un sünnet düğününde, bavullar dolusu dolar saçıldı.

İstanbul ve Ankara'dan tutulan özel uçaklarla 800'e yakın davetliyi Samsun'da ağırlayan Selahattin Yılmaz'ın oğlunun sünnet düğününe, Mustafa Topaloğlu, İsmail Türüt, Azer Bülbül, Alihan, Ümit Yaşar ve Serkan Kaya gibi birçok sanatçı da sahneye çıktı. Sanatçılar, şarkı söylerken atılan binlerce dolar ile ödüllendirdi. Yeraltı dünyasının tanınmış isimleri Sedat Şahin ve Gencay Çakıcı'nın da katıldığı düğünün konukları arasında, Tanju Çolak, Ömer Oral, Fevzi Reis, Fatih Budak gibi konuklar da vardı. Sedat Şahin ve Gencay Çakıcı'nın masalarına yaklaşan sanatçıların başlarından aşağı dolarlar döküldü. Sünnet yatağının başında ise Alaattin Çakıcı ve Sedat Şahin yazılı güllerle süslü çiçekler yer aldı. Düğünde saz ekibi, havaya atılan 3 bavul dolusu dolar ve Türk paralarını toplamak için birbirleriyle yarıştı. Selahattin Yılmaz, önümüzdeki günlerde kimsesiz ve yardıma muhtaç beş ailenin çocuğuna tüm masraflarını karşılayarak bir hayır sünneti yapacağını söyledi. Selahattin Yılmaz'ın oğlunun düğünü, atılan dolarlarla birlikte yaklaşık 1 milyon dolara mal olduğu belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!