1 metreden bitişik atış

Güncelleme Tarihi:

1 metreden bitişik atış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:21

Ankara’daki Göktuğ Demiraslan ve Elena Radiskova cinayetleriyle ilgili soruşturmadan ilk bilgiler: Suikast yok, adi cinayet. Atışlar bir metreden yapılmış. Parçalama etkisi yüksek domdom fişeği kullanılmış.

Haberin Devamı

ANKARA Emniyeti cinayet masası dedektifleri, TÜBİTAK’ın Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme bölümünde uzman yardımcısı olan Göktuğ Demiraslan ile kız arkadaşı Elena Radiskova cinayetini çok yönlü soruşturuyor. İlk araştırmada elde edilen bulgularda, önceki gün işlenen çifte cinayetin profesyonel bir suikast olmadığı, kin ve nefretle işlenmiş adi bir cinayet olduğu görüşü ağırlık kazandı. Hava Kuvvetleri Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan’ın oğlu Demiraslan’ın kritik bir görevde bulunmadığı, bu nedenle suikast şüphesinin az olduğunu değerlendiren cinayet dedektifler, Elena Radiskova’nın ilişkileri üzerinde yoğunlaştı.

KATİL O MU?

Demiraslan ve Radiskova’nın telefon görüşme kayıtları ile sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarındaki yazışmalar da incelemeye alındı. Özbekistan doğumlu Rus uyruklu Radiskova’nın arkadaşları ile telefon kayıtlarını ve internet yazışmalarını inceleyen cinayet dedektifleri, Türkiye’den bir kişinin kimliğine ulaştı. Cinayet masası detektifleri, Radiskova’nın sosyal medya üzerinden görüntülü bağlantı da kurduğu belirlenen, Türkiye’ye gelişlerinde görüştüğü bu kişiye ulaşmaya çalışıyor. Radiskova’nın görüştüğü bu kişinin, cinayetler sonrası güvenlik kameralarına yansıyan katil zanlısı olup olmadığı araştırılıyor. Cinayet dedektifleri, adres ve kimlik bilgileri belirlenen bu kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

DOMUZ DOMDOMU

Haberin Devamı

Cinayetlerle ilgili ön otopsi raporunda, Demiraslan’ın göğsüne 2, yüz bölgesi ve kafatasına birer olmak üzere 4 kurşun isabet ettiği belirlendi. Ön otopsiye göre, Radiskova göğüs kafesi, çenesinin sol alt tarafı ve alın ortasına birer olmak üzere 3 mermi ile can verdi. Raporda, “Bir metreden ve bitişik ateş edilmiş. Parçalama etkisi yüksek fişek kullanılmış” denildi. Polise göre bu da, saldırganın, otomatik av tüfeği ve domuz vurmak için kullanılan domdom fişekleriyle cinayetleri işlediğini
gösteriyor.

PSİKOPAT MI KORKUSU

Bu arada, soruşturmayı yürüten Cinayet Büro ekipleri, sitede oturanların bilgisine de başvurdu. Site sakinlerinin polisten cinayeti bir an önce çözmelerini istediği, “Hepimiz şoktayız. Cinayeti işleyen psikopat biri mi? Sadece öldürdükleriyle mi sorunu var yoksa rastgele mi öldürdü? Bir an önce açığa çıkartılsın. Tedirginiz” dedikleri öğrenildi. Cinayet dedektifleri, Demiraslan’ın çalışma arkadaşları ile ailesinin de bilgisine de başvurdu. Aile ve arkadaşlarının Demiraslan ile ilgili, “Herkes tarafından sevilen, düşmanı olmayan biriydi” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

ELENA’YI ELÇİLİK ALACAK

Adli Tıp Morgu’ndaki Elena Radiskova’nın cenazesi, Rus yetkililere teslim edilecek. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı kanalıyla bilgi aktarılan Rusya Büyükelçiliği’nin, vatandaşları Radiskova’nın cenazesini ülkelerine göndereceklerini söyledikleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!