1 Mayıs'ta sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Güncelleme Tarihi:

1 Mayısta sağlık ocağı ve eczaneler açık mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 18:13

1 Mayıs'ta sağlık ocağı ve eczaneler açık mı sorusu, sağlık sorunları yaşayan vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Vatandaşlar yaşadıkları bölgede eczaneler ve sağlık ocakların açık olup olmayacağını soruşturuyorlar. Peki, 1 Mayıs'ta sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Haberin Devamı

1 Mayıs'ın gelmesiyle birlikte tedavilerini aksatmak istemeyen vatandaşlar, sağlık ocakları ve eczanelerin 1 Mayıs'ta çalışıp çalışmayacağını merak ediyorlar. Resmi tatil günlerinde sağlık ocağı ve eczanelerde nöbet sistemi uygulanıyor. Peki, 1 Mayıs'ta sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

SAĞLIK OCAĞI AÇIK MI?

1 Mayıs'ın resmi tatil olması sebebiyle sağlık ocaklarındaki çalışma durumunu araştıran vatandaşlar, konuyla ilgili bilgi elde etmek istedi. Sağlık ocakları, resmi tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır.

Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir.

Haberin Devamı

Nöbet hizmetleri en az iki personel ile yürütülecektir.

ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler açık olmaktadır;

Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

BAKMADAN GEÇME!