1 Mayıs'ta polisten önleyici gözaltı

Güncelleme Tarihi:

1 Mayısta polisten önleyici gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 08:57

Sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş'ta polis bir öğrenciyi gözaltına aldı. Az önce de yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı. Polisin, İç Güvenlik Paketi’nde yer alan ve büyük tartışmalar sonrası yasalaşan 'önleyici gözaltı' yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, öğrenciye sarılarak engel olmaya çalıştı. Çelebi ile polis arasındaki görüşmeden sonra gözaltına alınan öğrenci serbest bırakıldı.



TAKSİM'DE İKİ GÖZALTI

Taksim Meydanı'nda pankart açan iki kadın gözaltına alındı. Polis meydana gelerek pankart açan iki kadın önce pankartını toplamak istedi. Göstericilerden bir pankartı bırakmamak için direndi. Polis eylemcinin elinden pankartı aldıktan sonra her ikisini de gözaltına alarak polis aracına bindirdi.

Haberin Devamı

ÖNLEYİCİ GÖZALTILAR

Bu arada polisin bazı noktalarda şüpheli gördüğü bazı kişilere önleyici gözaltı yaptığı belirtildi.

ÖNLEYİCİ GÖZALTI NEDİR
İç Güvenlik Paketi’nde yer alan ve tartışma yaratan uygulamalardan biri de önleyici gözaltı maddesiydi. Uygulamaya göre polis, başkalarının can güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle eylemi suç oluşturmasa bile kişileri ‘önleyici gözaltı’ adı altında, olay yerinden uzaklaştırabiliyor.

OKMEYDANI'NDA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Okmeydanı'nda polisin durumlarından şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantalarından gaz maskesi, misket çıkan kişiler yakalanarak göz altına alındı.

Okmeydanı, Anadolu Parkı'nda saat 09.00 sıralarında polisin durumlarında şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı. Göz altına alınan bir kişinin polis tarafından plastik kelepçe takılması dikkat çekti. Göz altına alınan kişiler polis aracına alındı.

Haberin Devamı

1 Mayısta polisten önleyici gözaltı


SENDİKALAR BEŞİKTAŞ'TA

DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan bir grup, Beşiktaş Meydanı'na geldi. Grubu aralarında CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de olduğu az sayıdaki kişi alkışlarla karşıladı. Kani Beko burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Kani Beko, "Dün DİSK, KESK, TTB, TMMOB temsilcileri olarak İstanbul Valisi'ne Başbakanın dün yaptığı açıklamaları kendilerine hatırlatarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dünyada olduğu gibi İstanbul Taksim Meydanı'nda el ele, omuz omuza, kardeşçe kutlamak istediğimiz söyledik" dedi.
Beko, "Dilerim türkülerle, şarkılarla Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlarız" diye konuştu.


Haberin Devamı

101 MOLOTOF KOKTEYLİ VE BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ TÜP

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi yapılan çalışmalarda, 101 molotofkokteyli, bomba süsü verilmiş tüp, benzin, kimyasal madde, fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde yasa dışı gruplarca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerine gölge düşürmek amacıyla hazırlık yapıldığı istihbaratı üzerine, 27-30 Nisan'da Eyüp, Esenler, Sultangazi, Şişli, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerindeki bazı adreslerde arama yapıldı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri öncülüğünde yapılan çalışmalarda, 101 molotofkokteyli, bomba süsü verilmiş piknik tüpü, molotofkokteyli yapımında kullanılacağı değerlendirilen 10 litre benzin, 5 litre kimyasal madde, 17 dolu ve 2 boş fişek, örgütsel doküman, CD ve pankartlar ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!