1 Mayıs'ta kadını tekmeleyen polis aranıyor

Güncelleme Tarihi:

1 Mayısta kadını tekmeleyen polis aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 15:12

İstanbul'da 1 Mayıs'taki gösterilerinde polislerin kusuru bulunup bulunmadığını araştıran komisyon incelemesini tamamladı. Yere düşen kadını tekmeleyen ve gazetecinin kolunu kıran polisler aranıyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da 1 Mayıs'taki gösterilerde polislerin kusuru bulunup bulunmadığını araştıran komisyonun hazırladığı raporda, Cumhuriyet gazetesinin önündeki olay ile yere düşen bir kadının tekmelenmesine ilişkin soruşturma açılması istendi.

Gösterilerde yaşanan olayların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, emniyet hukuk işleri, personel ve güvenlik şube müdürlükleri tarafından oluşturulan komisyon, inceleme raporunu tamamladı.


Olaylara ilişkin araştırmalar kapsamında MOBESE ve televizyon kanallarında yayımlanan görüntüleri inceleyen, ayrıca emniyetin Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine çağrılan motorize timlerde görevli 26 polisin de bilgisine başvuran komisyonun, raporunu, “Cumhuriyet gazetesinin önündeki olay ile yere düşen bir kadının tekmelenmesine ilişkin soruşturma açılması” yönünde hazırladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Rapor doğrultusunda, söz konusu 2 olaya karışan polislerle ilgili soruşturma açılacağı ve bu kapsamda olaylar sırasında çekilen görüntülerin de değerlendirileceği belirtildi.

TAKSİM'DE TURİST ÇİFT BÖYLE COPLANDI

İŞTE POLİSİN İŞÇİLERE MÜDAHALESİ / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!