1 Mayıs 2008 Adana

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs 2008 Adana
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 11:30

Adana'da, bugünden itibaren 150 gram ekmeğin 40 YKr'den satılması üzerine 200 gramı 15 YKr olan halk ekmek büfelerinde izdiham yaşandı.

İŞTE KUYRUĞUN FOTOĞRAFLARI

Adana Fırıncılar Odasının ekmek fiyatını 30 YKr'den 40 YKr'ye çıkarması nedeniyle, bütçelerinden ekmeğe daha fazla pay ayırmak zorunda kalan dar gelirli ailelerin bir bölümü, yeniden halk ekmeğe yöneldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Belediye Evleri Mahallesi, Yüreğir Hali ve Bakımyurdu Caddesi'nde günlük kapasitesi 550 bine ulaşan 3 fabrikada üretilen ve mahallelerdeki 135 noktaya yerleştirilen büfelerde satışa sunulan, 50 gram daha fazla olmasına karşın 25 YKr daha ucuz olan halk ekmeğe talebi bir anda artırdı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren büfeler önünde bekleyenlerin sayısı artarken, büfe yetkilileri düne göre artışın iki kat fazla olduğunu, sürekli müşterilerine bugün yenilerinin eklendiğini söylediler.

Sofralarında ekmeğin payının çok fazla olduğunu anlatan dar gelirliler ise, mahallelerinde her eve günlük ortalama 10 ekmek girdiğini, bu nedenle halk ekmek büfelerinin her gün 2,5 YTL tasarruf etmelerini sağladığını bildirdiler.

Büfe önünde bir saati aşkın beklemek zorunda kalan halk ekmek müşterilerinin en büyük sıkıntısı ise kişi başına bir anda 5 çift, yani 10 ekmekten fazla verilmemesi. Daha kalabalık aileler, ekmek ihtiyacını giderebilmek için bir kez daha sıraya girmek zorunda kaldıklarını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!