1 haftada 91 film gösterilecek

Güncelleme Tarihi:

1 haftada 91 film gösterilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 14:58

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin bu yıl 13’üncünü düzenlediği ’Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ başladı.

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

Haberin Devamı

Festivalin onur ödülleri Gülşen Bubikoğlu ile Türker İnanoğlu’na verildi. Rahatsızlıkları nedeniyle törene katılmayan İnanoğlu’nun ödülünü İlker İnanoğlu, Bubikoğlu’nun ise Zeki Alasya aldı. Festivalde 40’ı kısa metrajlı olmak üzere 91 film gösterime sunulacak.

Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu Salonu’nda dün akşam düzenlenen ’13’üncü Ulusararası Eskişehir Film Festivali’nin açılış törenine, Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Naci Gündoğan, Tepebaşı Belediyesi Başkanı CHP’li Ahmet Ataç, Zeki Alaysa, İlker İnanoğlu, Güven Kıraç’ın da aralarında bulunduğu sanatçılar, yönetmen ile çok sayıda kişi katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Naci Gündoğan, üniversitenin 50 yılı aşan varlığının şehirden bölgeye, ulusaldan küresele uzanan çok yönlü bir etki yarattığını söyledi. Prof.Dr. Gündoğan şöyle dedi:

"Kültür ve sanat alanında önemli bir yere sahip olan festivaller, özellikle gerçekleştirildikleri mekanların kimliğine bürünerek ve o coğrafyadan beslenerek bu mekanlarla bir bütün oluştururular. Bu bağlamda Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi de ’Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne bir mekan oluşturarak, kentin ve Üniversitenin kültürünü ve kimliğini bu festivale yansıtmak suretiyle çok önemli bir misyon üstlenmektedir. Sanatın gücünü öğrencileriyle, şehriyle buluşturmak konusunda öncü olan Anadolu Üniversitesi, sanata ve özellikle sinema sanatına verdiği önemle 13 yıldır Uluslararası Eskişehir Film Festivalini, üniversitemizin çok değerli öğrencileri, akademisyenleri, çalışanları ve bu kentin paydaşlarıyla gerçekleştirmektedir."

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ'NDEN KARELER / FOTO GALERİ

ÖDÜLLER VERİLDİ

Törende İnternette Yayınlanan ’En İyi Sinema Dergisi Ödülü’ Arka Pencere’ye, ’En İyi Sinema Makalesi’ ödülü Dilek İmançer Takımcı’ya, ’En İyi Sinema Kitabı’ ödülü Zeynep Tül Akbal, Aslı Güneş, Aslıhan Doğan Topçu, Umut Tümay Arslan ve Ayşe Pay’a verildi. Festivalin ’Sinemaya Emek Ödülü’ ise, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz’a verildi. Durmaz’ın ödülünü Güven Kıraç verdi.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde bu yıl onur ödülleri Türk sinemasına katkılarından dolayı Gülşen Bubikoğlu ile Türker İnanoğlu’na verildi. Rahatsızlıkları nedeniyle ödül törenine katılmayan Türker İnanoğlu’nun ödülünü Festival Komitesi Başkanı Prof.Dr.Gülseren Güçhan oğlu İlker İnanoğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Gülşen Bubikoğlu’nun ödülünü Zeki Alasya’ya verdi.

SANATÇILARIN BALMUMU HEYKELLERİNİ YAPIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türker İnanoğlu ile Gülşen Bubikoğlu’nu yakından tanıdığını belirtti. Türker İnanoğlu ile Akademi Başkanlığı yaptığı sırada Anadolu Üniversitesi’nde Renkli Televizyon Stüdyolarını kurduğu yıllarda tanıştığını anlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Türker İnanoğlu, 3 ay önce beni telefonla aradı. Benden bir ricada bulundu. Cüneyt Arkın başta olmak üzere, Türkan Şoray ile bazı oyuncuların balmumu heykellerini kuracağımız müzeye koymamı istedi. Cüneyt Arkın’ın ve bazı oyuncularımızın balmumu heykelleri var. Ancak Türkan Şoray’ın yok. Balmumu heykelini yapabilmem için hem beden hem de yüzünün ölçülerini almam lazım. Türkan Şoray bir süre önce buraya geldi. Hazır yakalamışken ölçülerini alacaktım ama kaçtı. Özel olarak geleceğini söyledi. Türk sinemasında önemli yer alan oyuncularımızın balmumu heykellerini yapıyorum."

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 8 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek olan Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında 40’u kısa metrajlı olmak üzere 91 film gösterime sunulacak.


 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!