1 hafta süre sonra gensoru

Güncelleme Tarihi:

1 hafta süre sonra gensoru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik “Alman Vakıfları” imasıyla ilgili, “İftira atmak, yalan söylemek bir Başbakan’a yakışır mı? Çıkıp konuşsun. Bir hafta süre var, konuştu konuştu, konuşmadıysa gensoru vereceğiz, gelip Meclis’te konuşsun” dedi. Kılıçdaroğlu CHP grubunda şunları söyledi:

Haberin Devamı

Doğruyu söylemek zorundasın
Ben bir yalanın peşindeyim. O sanmasın biz bu olayların peşini bırakacağız. Yalan söylemek bir Başbakan’a yakışmaz. Yanlışımız olabilir, yanlışımızı gideririz. Bir şeyi yanlış yaptıysak onu da düzeltiriz, ama sen Başbakan’sın sen bu halka doğruları söylemek zorundasın. Söyleyeceğin lafı 40 kez tartacaksın, ölçeceksin, biçeceksin, sonra konuşacaksın. Öyle kafandan estiği gibi konuşursan işte gelir ayağına dolanır senin.
Bunları yakasına assın
Sayın Başbakan’a Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin rüşvet toplayan adamın kendi el yazısıyla tuttuğu defterin fotokopisini gönderdim. Başbakan’ın verdiği yanıt, o defterin altında rüşvet toplayan adamın imzası yokmuş, pes yani. O zaman, ‘Bu rüşvet defterini yakana as ve öyle gez’ dedim. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na soruşturun diye yazdığım yazıyı da Sayın Başbakan’a göndereceğim. Bunu da soldaki yakasına assın. Bizi kendi partisiyle karıştırmasın. Biz temiz insanlarız, düzgün insanlarız. Ben ona öyle örnekler veririm ki altından kalkamaz.
Atalay’ın gözlerine bakın
Beşir Atalay yazılı bir açıklama yaptı. Dedi ki ‘Bunların tamamı külliyen yalandır.’ Vallahi de billahi de anlattıklarımın tamamı külliyen doğru. Sayın Atalay kendisine yönelik iddiaları yanıtlayamıyor. Bir perişanlık. Zaten gözlerine bakınca doğruyu söylemediğini anlıyorsunuz. Çünkü gözler yalan söylemez, o gözler Beşir Atalay’ın gözleri olsa dahi.
Ey ahlak 3 kere kapıya vur
Koruma müdürüne savcı soruyor, koruma müdürü, ‘Bakan Kırıkkale’ye gidecekti onu söyledim’ diyor. Oysa Atalay Kırıkkale’ye değil Irak’a gidiyor. Ey ahlak neredesin 3 kere kapıya vur belki AKP duyar.
Kırıkkale milletvekili değil
Sayın Atalay, ‘Ben o tarihte bölgenin milletvekiliyim, benim ofisimden elbette telefon edilebilir’ diyor. Sanki birisi ‘Senin ofisinden telefon edilemez’ demiş gibi. Birşey daha söyleyeyim, doğruyu da söylemiyor. Çünkü kendisini o telefon görüşmelerinin yapıldığı tarihte Kırıkkale Milletvekili bile değil. Ondan bile haberi yok. Onu kullanarak milleti aldatacağını zannediyor. Unutmasın ki karşısında CHP var.
Hırsız evin içinde
Başbakan Erdoğan, uzun süre sessizliğini korudu, sonunda Kızılcahamam’da konuştu. Sen bu ülkenin Başbakanısın. Sormuyor musun dönemin İçişleri Bakanı’na, ‘Kim haber verdi’ diye. Sen hangi ahlaktan bahsediyorsun? Bir yargı üyesi diyor ki, ‘Hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz.’ Eğer bir insanın ar damarı patlamış ise istediğiniz belgeyi koyun, hiçbir şey beklenmez. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!