1 aylık Acil Eylem Planı tamam

Güncelleme Tarihi:

1 aylık Acil Eylem Planı tamam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2002 10:43

İkinci kez toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında 58. hükümet'in Acil Eylem Planı çerçevesinde 1 aylık hedeflerin icraatı netleştirildi. Pazartesi günü yayımlanacak Başbakanlık tezkeresiyle de koordinasyon konusundaki iş bölümü resmileşecek. AB'ye uyum paketinin 12 Aralık'taki Kopenhag Zirvesi'ne yetişmesi için CHP'yle işbirliği arayışına girilecek.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Abdullah Gül'ün başkanlığında ikinci kez toplandı. Başbakanlık Merkez Binası'nda saat 10.15'te başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıdan sonra Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Abdüllatif Şener, bilgi verdi.

KURUL HER ÇARŞAMBA TOPLANACAK

Şener, Kurul'da alınan karar gereği, Bakanlar Kurulu'nun haftalık rutin toplantılarının çarşamba günleri saat 10.00'da yapılacağını söyledi. Şener, gündemin ikinci maddesi olarak AB'nin siyasi kriterlerine uyum çerçevesinde çıkarılacak taslak paketin görüşüldüğünü belirtti. Şener konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

AB UYUM PAKETİ İÇİN CHP'DEN DESTEK İSTENECEK

"Daha önce yapılan görevlendirme çerçevesinde, Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan oluşan komisyon çalışmalarını sürdürmeketedir. Bu çalışmalar çerçevesinde ortaya çıkan yasa taslağıyla ilgili ilk genel görüşme yapıldı. Taslak, tam olgunlaşmış değildir fakat 12 Aralık'a yetiştirilmesi için Meclis'teki komisyonların teşekkül etmesi gerekmektedir. Taslağın 12 Aralık'tan önce yasalaşabilmesi için muhalefet partisiyle de işbirliği yapılacaktır. Komisyonların oluşması için kendilerinden adaylarını netleştirmelerini beklediğimizi ileteceğiz."

Haberin Devamı

1 AYLIK ACİL EYLEM PLANI HAZIR

Üçüncü gündem maddesi olarak da Acil Eylem Planı'nın görüşüldüğünü belirten şener şunları söyledi:

"Daha önce AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan tarafından Acil Eylem Planıyla ilgili bir basın toplantısı yapılmıştı. Ve iktidar dönemimizde 1 ay, 3 ay  6 ve 12 ay içinde hangi düzenlemelerin yapılacağı, hangi eylemlerin hangi aktivitelerin yapılacağı belirtilmişti. Plan daha geniş çerçevelidir. Bu konudaki taslak çalışma tamamlanmıştır. Önümüzdeki günlerde Acil Eylem Planının hükümetimiz tarafından nasıl hayata geçirileceği açıklanacaktır. Planın uygulanmasıyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı olarak ben koordinasyondan sorumlu olacağım. Bakanlıklar arasındaki işbirliğini ve koordinasyonu Devlet Bakanı Beşir Atalay'la birlikte sağlayacağım, sekretaryasını ise DTP yürütecektir. Eylem planımızda öngörülen hedefler süratli bir şekilde tamamlanacaktır."

Haberin Devamı

Acil Eylem Planı'nın Türkiye'deki mevcut kronik sorunları çözeceğine inandıklarını ve önemli reformlar içerdiğini belirten Şener, planın AKP hükümetini diğer hükümetlerden ayıran en temel özellik de olduğunu belirtti.

Şener, Pazartesi günü yaymlanacak Başbakanlık Tezkeseriyle de gerek sekreteryanın, gerek koordinasyonun ilişkilerinin belirleneceğini kaydetti.

BAYRAMDA EKSTRA TATİL YOK

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, Mali Milat ve Nereden Buldun yasalarını iptal eden yasa tasarısının bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda imzaya açıldığını belirtti.

Ramazan Bayramı'nda resmi bayram tatili neyse onun uygulanacağını kaydeden Şener, ekstradan tatil olmayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!