05 Edi, gönüllü Güneydoğu gazisi

Güncelleme Tarihi:

05 Edi, gönüllü Güneydoğu gazisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 02:03

‘Biri Bizi Gözetliyor’ yarışmasındaki tavırlarıyla bazı izleyicileri sinirlendiren, kimilerine de sempatik gelen ama birinci olmayı başaran Edi'nin bilinmeyen bir yönü ortaya çıktı. BBG'nin şov çocuğu, Güneydoğu'da askerlik yapmış hem de gönüllü olarak.

O, Türkiyeli bir Ermeni'ydi ‘‘Biri Bizi Gözetliyor’’a katılmadan önce. Ancak program başladıktan kısa süre sonra gerek tavırlarıyla gerekse kavgacı kimliğiyle ekran başındakilerin ilgi odağı oluverdi. Sonunda da yarışmanın birincisi oldu tabii ki. Show TV izleyicileri, Edi'yi programdan hatırlayacaklardır. Kavgacı kimliğinin yanı sıra program sırasında haç çıkarmasıyla da gündeme gelen Edi, ‘‘Yarışmadayken arabadan silah gösterdiler. ‘Haçı bırak öldüreceğiz seni' die bağırdılar. Sonuçta beni sevenler de vardı sevmeyenler de’’ diyerek tepkiler aldığını dile getiriyor. Türk toplumuna uymayan hareketleriyle, kendisine sinir olanlardan tehditler alan Edi, Fenerbahçeliliği ne denli güçlüyse dini inancı da o denli sağlam ve köklü olduğunu belirtiyor. Kızanlara da şaşırmıyor, hatta onları sevdiğini söylüyor. Zorlukların kendisini yıldırmadığını da belirten Edi, aksine onların üzerine gittiğini belirterek bir örnek veriyor:

Alemin kralı geliyor

‘‘İskenderun'da askerliğim boyunca kiliseye gittim ben. Beni doğuya gidecekler arasından elediler orada, genelkurmaydan emir gelmiş. ‘Burada inşaatta çalışamayacağım, gerçek askerlik yapmak istiyorum' dedim. Beni öncü birlikle yolladılar Şırnak'a. 20 kişiyle gittim. Arkadan bizim tabur geldi. Gittim canavar gibi gönüllü dilekçemi yazdım, imzamı da attım. Komutanlarım alnımdan öptü beni Şırnak'ta.’’ Edi, yarışma sonrası ‘‘Yeşilköy Ermeni Okulu'ndan Yetişenler Derneği'nin düzenlediği toplantının yapıldığı 400 kişinin katıldığı salona girince, ‘Alemin kralı geliyor' tezarühatlarıyla karşılandığını belirtiyor. Gençlerin kendisini ayakta alkışladığını belirten Edi, fotoğraf çektirebilmek için de birbirleriyle yarıştıklarını vurguluyor. Edi, bu toplantıda yaşadığı mutluluğu kelimelere sığdıramadığını söylüyor. Toplantıda Mardin'de doktor olarak vazife yapmış, orta yaşlı bir kadın doktorun söylediklerini de aktarıyor. Kadın, ‘‘Ben Mardin'de vazife yapmışım. İnan, orada Müslüman olan Güneydoğulular seni daha çok destekliyordu. Hatta hastalarımdan bir türbanlı kıza, kimi beğeniyorsun yarışmada diye sorduğumda, hiç tereddütsüz ‘dürüst olduğu için Edi' demişti.

Kendinizi saklamayın

Ben burada Hıristiyan cemaatteki gençlerin seni örnek almasını istiyorum. Bazen askerdeki gençlerimiz kendini saklıyor, yanlış. Niçin saklıyorsun? Saklamayın kendinizi kardeşim. BBG'deki tüm bu yaşananlar, birinci olman, bize Müslüman Türk halkının büyüklüğünü gösterdi. Ben terörün en azılı olduğu dönemde Güneydoğu'da vazifedeydim. Kimse bana sen nesin diye sormadı. Müslüman Türk halkı ayrımcı değildir’’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!