#SoruHürriyeti'nin ilk bölümüne Ahmet Hakan konuk oldu: 'Ensar Vakfı olayıyla ilgili benim tutumum çok net'

Güncelleme Tarihi:

#SoruHürriyetinin ilk bölümüne Ahmet Hakan konuk oldu: Ensar Vakfı olayıyla ilgili benim tutumum çok net
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 18:00

Hürriyet'in köşe yazarlarıyla okurlarını, hiçbir sansür olmadan bir araya getiren yeni hurriyet.com.tr programı #SoruHürriyeti bugün Ahmet Hakan'ın evinden yapılan canlı yayınla başladı. Ahmet Hakan, Hürriyet'in Facebook sayfası üzerinden yapılan canlı yayında Ensar Vakfı tartışmalarından ne zaman evleneceğine kadar çok sayıda soruya dobra dobra cevaplar verdi.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan, ilk olarak "Dayağı yiyince değişti mi?" sorusunu cevapladı ve "Uğradığım saldırı kişisel güvenliğimi artırmak dışında hayatıma hiçbir etki yapmadı. Hayata bakışıma, ideolojik yaklaşımıma, yazılarıma, işime herhangi bir olumlu olumsuz etki olmadı. Değiştirmedi beni!" dedi.

Köşe yazarlarına gereğinden fazla önem atfedildiğini, kendilerinden kanaat önderliği beklentisinin yanlış olduğunu da ifade eden Ahmet Hakan, "Ben kendime böyle bir misyon yüklemiş değilim. Ne seçimden önce yüklemiştim, ne de seçimden sonra yükledim. Seçimden önce AK Parti hükümetini bir parça daha fazla eleştiriyordum bu doğru. Seçimden sonra da eleştiriyorum ama özellikle 1 Kasım seçiminden sonra kutuplaşma çok arttı, cepheleşme çok keskinleşti. İnsanlar artık nüansa dikkat etmiyor, bu adam ne diyor ona bakmıyor. Sadece 'Bu yazı kimin işine yarıyor? Bunun işine yarıyor. O zaman bu adam döndü, yumuşadı, iktidarı artık eleştirmiyor' gibi bir yaklaşım seçimden sonra egemen oldu. Ben biraz da bu tür yaklaşımların, o kutuplaşmanın kurbanı olmuş durumdayım" dedi.

Haberin Devamı

Her türlü baskıya, sosyal mühendislik çabasına karşın, önümüzdeki yıllarda da Türkiye'deki farklılıkların bastırılamayacağını savunan Ahmet Hakan, "Dünyanın hiçbir yerinde bu model tutmadı, Türkiye'de de tutmayacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ENSAR VAKFI OLAYINDA 'SAPIKLARI' SAVUNDU MU?
Bir okurun, "Ensar olayında gözümden düştü Ahmet Hakan, sapıkları savundu" yorumuyla ilgili soruya da yanıt veren Hürriyet yazarı, "Ensar Vakfı olayıyla ilgili benim tutumum çok net. O günden bu yana hiçbir farklılık söz konusu değil. Ben Twitter'da çok yüklenilen, TT olan 'Ensar Vakfı tecavüzcüdür' diye bir başlık gördüm. 'Ensar Vakfı kapatılsın'. Ben de dedim ki Ensar Vakfı'nın çok sayıda şubesi var. Bir şubesinde yaşanan bir olay için Ensar Vakfı'na tecavüzcüdür denmez. İster işinize gelsin ister gelmesin, isterseniz dayak yedi de böyle oldu deyin, denmez! Bunu sadece Ensar Vakfı için de söylemem. Başka bir vakıf için de söylense aynı şey ona da itiraz ederim. Ama bunun ötesinde şeyler de söyledim ben. Dedim ki, 'Burada Ensar Vakfı'nın kusuru var. Bu öğretmeni seçerken, daha dikkatli olmalılardı. Bu yurtlar, açılan evler, yasal mı değil mi bu konu tartışılmalı. Yasal olmayan evler açtıysalar bunların hesabını vermeliler. Tecavüzcü demeyin, bunu deyin. 'Yasadışı ev açtın' deyin. Bu tecavüzün gerçekleşmemesi için gereken hassasiyeti göstermediler diyin. Tecavüzcü demeyin' diyorum, dediğim bu" diye konuştu.

Haberin Devamı

AHMET HAKAN NE ZAMAN EVLENECEK?
Ahmet Hakan'a gelen sorular sadece böyle ülke gündemini değiştiren ciddi konularda değildi elbette. Ahmet Hakan'a ne zaman evleneceğini, evleneceği kadının başörtülü mü başörtüsüz mü olacağını soranlar da vardı.

Ahmet Hakan, bugüne kadar Tarkan'ın evlenmesini beklediğini söyledi. Hafta sonu itibarıyla Tarkan'ın da evlendiğini öğrenen Ahmet Hakan, "O zaman elimi çabuk tutmalıyım" dedi. Evleneceği kadınla ilgili başörtülü ya da başörtüsüz gibi bir kriteri de olmadığını vurgulayan Ahmet Hakan, "Ben kadınlara, insanlara kılık kıyafetleriyle bakmam. Kadına baktığım zaman başörtüsünü görmem. Başı açık mı, örtülü mü, bunlar benim aştığım konular. Bu soruyu soranlar da aşmalılar artık. Evleneceksem eğer, kafam uyuşuyorsa, bir yakınlık ortaya çıktıysa onun başındaki örtü ya da örtüsüzlük beni hiç etkilemez" dedi.

Haberin Devamı

Sohbetin tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!