#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 15.02.2016

Güncelleme Tarihi:

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 15.02.2016
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 06:45

Bugünün haberlerini Ertuğrul Özkök seçti...

Haberin Devamı

Yarına hazırlanmanın en iyi yolu, bugün elinden gelenin en iyisini yapmaktır. H. Jackson Brown, Jr.

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Türkiye’den AB’ye geçmeye çalışan Suriyeli mülteciler, her ay yüzlerce can yeleğini Midilli Adası’nda bırakıyor. Çinli sanatçı Ai Weiwei Almanya'nın başkenti Berlin'deki Konser Evi'nin dış sütunlarını o can yelekleriyle donatarak AB’nin mülteci krizine sanatla tepki gösterdi. (Fotoğraf, Getty Images’dan Clemens Bilan’a ait.)

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 15.02.2016

GÜNÜN HABERLERİ 

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 15.02.2016

Türkiye genelinde son yılların en sıcak şubat aylarından birini yaşıyoruz. Gündem de ısındıkça ısınıyor.

Haberin Devamı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, günün haberlerini sizin için seçti:

1) Gündemin zirvesinde yine Suriye var. Türk Silahlı Kuvvetleri YPG hedeflerini vurmayı sürdürürken uluslararası aktörlerden de tepkiler geliyor. 17 saatte 50 hedefin vurulduğu operasyonun detaylarını Uğur Ergan’ın haberinden öğrenebilirsiniz. Deniz Zeyrek ise ‘Miniğ satrancı’nın stratejik boyutlarını yazıyor: 

2) Gülden Aydın, 106 bin yerli nüfusuyla 117 bin Suriyeli’ye evsahipliği yapan Kilis’ten izlenimlerini aktarıyor. Küçük dev şehir, Nobel Barış Ödülü’nü hak ediyor.

3) Türkiye-İsrail teması yeniden kurulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’deki 51 büyük Yahudi kuruluşunun çatı örgütü olan ‘Başkanları Konferansı’ heyetini ağırladı. Netanyahu’ya yakınlığı nedeniyle 35 kişilik heyetin en kritik ismi olan Malcolm Hoelein bugün Hürriyet’e o görüşmeyi anlatıyor. Cansu Çamlıbel ile Yüzyüze Pazartesi’de:

4) Zorunlu trafik sigortasındaki fiyat artışı son dönemde milyonların tartıştığı bir konu haline gelmişti. İşte son gelişme:

5) Her akşam 2-3 kuru siyah erik yemeye başlıyoruz. Nedenini, yeni bir araştırmanın sonuçlarını aktaran Osman Müftüoğlu yazıyor:

Haberin Devamı

GÜNÜN KÖŞE YAZILARI

1) Kelebek yenilendi… Gülben Ergen’in “Kalbimi koydum” köşesi, yeni kurulan Magazin Konseyi, özel ekleri ve genişleyen bölümleriyle haftanın beş günü elinizden bırakamayacaksınız. Cengiz Semercioğlu, Kelebek’te neler değiştiğini yazıyor:

2) Güçlü olmak için neler yapılmalı? Ahmet Hakan’dan okuyun:

3) Melis Alphan, Türkiye’de her 10 kadından 4’ünün şiddet gördüğünü, buna karşın toplum nezdinde bu sorunun yeterince önemsenmediğini yazıyor.

4) Erdal Sağlam’a göre, “Herkes savaş konuşurken ekonomi olumlu gidemez.” Bakın neden:

5)Dün okuduğum en güzel 14 Şubat yazısını Ayşe Baykal kaleme almıştı. Sessiz bir aşkın, dokunaklı hikayesi… 
(Ayşe Baykal'ın yazısını okumak için)

Haberin Devamı

BUGÜN NELER OLACAK 

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'da bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ve meclis başkanı ile görüşecek. Ayrıca Türk iş dünyası temsilcileri, Kırım Tatar Türklerinin lideri, Ahıska ve Gökoğuz Türklerinin temsilcileri ile de görüşmeler planlandı.

2- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TEPAV ve Dünya Bankasının "2016 Dünya Kalkınma Raporu" lansman toplantısına ve Türkiye Yatırım Fonu imza törenine katılacak. (Ankara/10.30) 

3- TBMM Plan ve Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülecek.      

4- TÜİK, 2016 yılı ocak ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ile 2015 yılı kasım ayı İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)    

Haberin Devamı

5- Dünyada izlenen gelişmeler: Suriye’de ateşkes beklenirken çatışmaların alevlenmesiyle gelen tepkiler, ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Antonin Scalia’nın ani ölümünün ardından gelişmeler, Papa Françesko Meksika’da, BAFTA ödüllerinin yankıları, New York Moda Haftası’nda beşinci gün…

6-Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın son maçında Trabzonspor ile Kayserispor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (Trabzon/20.00)      

SABAH SAATLERİNDE PİYASALAR

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 15.02.2016

GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da Tuncel Karakaş adlı sağlık görevlisi, kız arkadaşı ve meslektaşı Duysu Uçan'a evlilik teklifi yapmak için motosiklet kazası geçirmiş gibi bir mizansen hazırladı. Bakın sonra neler oldu:

Haberin Devamı

HAVA TAHMİNİ

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 15.02.2016

 

 

BAKMADAN GEÇME!