#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 08.04.2016

Güncelleme Tarihi:

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 08.04.2016
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 01:47

Günün haberlerini Ertuğrul Özkök seçti...

Haberin Devamı

Mutluluğu tatmanın tek çaresi, onu paylaşmaktır. - Byron

 GÜNÜN FOTOĞRAFI

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 08.04.2016

5 çifte yelkenli filika Haliç’te! Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Koç Üniversitesi Yelken Kulübü’ne hibe ettiği 5 çifte yelkenli filikanın teslim töreni Hasköy’de yapıldı. Törenin ardından yelken kulübü öğrencileri filikaya binerek Haliç’e açıldı. Rahmi Koç filikanın seyrini uzun süre izledi: 

 ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN LİSTESİNDEN GÜNÜN ŞARKISI

GÜNÜN HABERLERİ

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök günün haberlerini sizin için seçti:

1) İnternete sızan kimlik verileriyle ilgili tedirginlik sürerken, bankacılar içimize su serpen açıklamalar yaptılar: “Sızan bilgiler sadece kim olduğunuzu ortaya koyuyor. Banka hesapları için çift faktörlü kimlik doğrulama gerekiyor. Biz rahatız, siz de rahat olun” dediler:

Haberin Devamı

2) ABD Büyükelçisi John Bass, dün diplomasi muhabirleriyle bir araya geldi ve bazı açıklamalarda bulundu. Ak Parti’nin PKK’ya silah bırakma çağrısı yaparken PYD’ye yapmamasını eleştirdiği Bass, Başkan Obama’nın Türkiye’deki basın özgürlüğü konusunda söylediklerini de şöyle yorumladı: “Söyledikleri yeterince anlaşılır. Bu meselenin ‘ikiyüzlü’ bir yaklaşım iddiasıyla ele alınmış olmasından şaşkınım”:

3) Beyoğlu’nda son zamanlarda en fazla tartışılan konulardan biri Narmanlı Han’ın restorasyonu biliyorsunuz. Hürriyet, şantiyeyi restorasyonun mimarı Sinan Genim’le birlikte gezdi ve sordu: Ne yapmak istiyor? Tarihi yapıyı yıkıp yeniden mi yapacak? Koruma kurulu ve müze izinleri var mı? Bu kadar yaygara neden koptu? Genim hepsini tek tek cevaplıyor:

GÜNÜN KÖŞE YAZILARI

1) Mehmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı’nın ABD gezisine katılan Verda Özer’in izlenimlerine dayanarak savaşa girmekten nasıl kurtulduğumuzu aktarıyor. “Türkiye’nin IŞİD’e karşı Suriye ve Irak topraklarında bir kara savaşına girmemiş olmasını, bizim yöneticilerimizin basiretine değil Amerikan yönetimine borçluymuşuz meğer":

Haberin Devamı

2) Gila Benmayor bugün köşesinde kimlik bilgileri sızıntısıyla ilgili olarak “Bu bilgi hırsızlığı önlenemez miydi?” sorusunun peşine düşüyor. Böyle önemli bir riske karşı neden siber Türk’lere başvurulmadığını sorguluyor:

3) Nilgün T. Gümüş ise bu haftanın öne çıkanlarını inceliyor: İzlanda’daki istifa… Merkel-Sarkisyan fotoğrafı… 50 milyonluk sızıntı… Kılıçdaroğlu’nun sözleri…

LATİF DEMİRCİ ÇİZİYOR

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 08.04.2016

 BUGÜN NELER OLACAK

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 64. Hükümet, “2016 Yılı Eylem Planı” toplantısına katılacak.

- HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

Haberin Devamı

- TÜİK, şubat ayına ilişkin sanayi üretim ve perakende satış hacim endekslerini açıklayacak

 - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gidecek.  

- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın ilk maçında Gaziantepspor ile Medicana Sivasspor, Kamil Ocak Stadı'nda karşılaşacak.

- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 14. ve son hafta maçlarında Fenerbahçe, deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga, Darüşşafaka Doğuş ise evinde Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşı karşıya gelecek.

SABAH SAATLERİNDE PİYASALAR

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 08.04.2016

 

HAVA TAHMİNİ

 

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 08.04.2016

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!