#CanlıCanlı'nın bugünkü konuğu İsmail Saymaz:

Güncelleme Tarihi:

#CanlıCanlının bugünkü konuğu İsmail Saymaz:
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 14:54

Hürriyet'in uzman muhabirlerinin canlı yayında gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdiği Hurriyet.com.tr Facebook yayını #CanlıCanlı'nın bugünkü konuğu İsmail Saymaz oldu. Gülbin Özbey'in sunduğu programda, İsmail Saymaz, IŞİD gerçeğinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ve bu sabah Cizre'de yaşanan hain terör saldırısına kadar gündemdeki birçok konuyu, sizlerin katılımıyla değerlendirdi.

Haberin Devamı

10 Ekim 2015'teki Barış Mitingi'ne IŞİD'in düzenlediği saldırı sonrası hazırlanan iddianameden, önemli detayları paylaşan Saymaz, "Yunus Durmaz'ın bilgisayarlarında yapılan incelemelerden şunlar çıktı: Durmaz ile örgütün Suriye'de yaşayan Türkiye sorumlusu İlhan Bali arasında yazışmalar ve eylem planları söz konusuydu. Örneğin Gaziantep'teki düğüne yapılan saldırı, bir yıl önce burada konuşulmuştu. 'PKK'lıların bir düğününe saldırı yapalım mı?' Onlar 'amel' diyorlar buna" dedi.

Polisin sadece bununla yetinmediğini, bütün dijital dokümanları incelediğini de söyleyen Saymaz, "18 ilde 26 hedefin belirlendiğini tespit etmiş. Bu 18 şehirden bazıları için doğrudan keşif yapmışlar. Örneğin Antalya'da Kasım-Aralık 2015'te NATO zirvesi vardı ve bu zirve için silahlı bir eylem, mayın ya da canlı bomba saldırısı düşünmüşler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Saymaz, IŞİD'in nihai hedefinin İstanbul'un fethi olduğunu da vurguladı. Saymaz, buna işaret olarak örgütün çıkardığı derginin ve eğitim kampının adının 'Konstantiniyye' olmasını gösterdi.

Saymaz'ın çarpıcı açıklamalarının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz...



VİDEOYU GÖREMİYORSANIZ BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

BAKMADAN GEÇME!