Gündem Kilis ve fezlekeler

Güncelleme Tarihi:

Gündem Kilis ve fezlekeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 00:38

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 6’ncı kez toplanacak Bakanlar Kurulu’nun en önemli gündem maddelerini Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ve Kilis ile dokunulmazlıklar oluşturacak.

Haberin Devamı

İki ayda bir Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda önemli iç ve dış gelişmeler ele alınacak. Toplantının en kritik maddesini son günlerde Suriye tarafında IŞİD’in attığı roketlerin hedefi haline gelen Kilis oluşturacak. Bakanlar Kurulu’nda, Kilis’e yönelik 4 maddelik tedbir planının ardından atılacak adımların yanı sıra Suriye sınırında IŞİD ve PYD-YPG terör örgütleriyle mücadelede alınacak önlemler masaya yatırılacak.

Meclis’te kavgalı geçen dokunulmazlıklar ile yeni anayasa konusundaki yapılan çalışmalar da Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak. Toplantıda Doğu ve Güneydoğu’da yürütülen operasyonlarla terör örgütü PKK’ya karşı mücadele de gündem maddesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir” açıklamasının ardından ilk kez yapılacak toplantıda bölgede yürütülen kentsel dönüşüm süreci de görüşülecek.

Toplantının bir diğer maddesi de AB ile mültecilerin geri kabulü için yapılan anlaşma ve vizesiz seyahat konusu olacak. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki en son kabine toplantısı 22 Şubat’ta yapılmıştı.         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!