Gündelik kiralıklara sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Gündelik kiralıklara sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2017 10:58

Gündelik kiralıklara sıkı denetim

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte faaliyet gösteren ve apart işletmeciliği olarak bilinen günübirlik konaklama yerlerinin durumu değerlendirildi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında, kurallara uygun hareket edilmesi istendi, sıkı denetime tabi tutulacağı belirtildi.
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Vali Yardımcısı ve Yahşihan Kaymakam Vekili Sait Özkılınç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Berrin Cebeci, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Haluk Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şener, İl Defterdarlığı Gelir Müdür Vekili Ersin Gülegen, Yahşihan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkuş ve Yahşihan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Oğuz Kahraman katıldı.
TÜM DETAYLAR ELE ALINDI 
Değerlendirme toplantısında, ilgili mevzuat kapsamında günübirlik ve dönemsel kiraya verilen konaklama yerlerinin emniyet terminaline bağlılığı ve kayıt altına alınması, yapı ve işletme ruhsatları, kira sözleşmeleri, vergi beyanı ve kaydı, kimlik ve adres bildirimi hususları ele alındı. Toplantıda, apart işletmecilerinin kurallara uygun hareket etmeleri, güvenlik konusu başta olmak üzere özellikle emniyet yönünden gerekli ikaz ve kurallara uyulması istendi. Ayrıca bu yerlerin sıkı denetime tabi tutulacağı belirtildi.
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!