Günde 2.5 litre su tüketin

Güncelleme Tarihi:

Günde 2.5 litre su tüketin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 13:36

Günde 2.5 litre su tüketin

Haberin Devamı

 

MERSİN'de sağlık hizmeti veren Özel Doğuş Hastanesi'nde görevli Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Uygar, vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için her gün en az 2 buçuk litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Suyun insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli unsur olduğunu belirten Uygar, "İnsanlar su gereksinimlerini genelde içecekler, besinler ve metabolizma olmak üzere üç kaynaktan sağlarlar. Gün içerisinde içtiğimiz çay, kahve, soda gibi içeceklerle ile de sıvı almaktayız. Ancak kafein içeren kahve, çay ve diğer içecekler sıvı ihtiyacını karşılasa da uygun su kaynakları olarak sayılmazlar. Örneğin, kafein içeren kahve içildiğinde su alırsınız ancak diüretik etkisinden dolayı daha fazla idrar çıkışı yaparak daha fazla sıvı kaybedersiniz. Vücutta taşıyıcı göreve sahip olan su, hücrelere besin ve oksijen taşır, vücutta biriken toksik öğelerin atımını kolaylaştırır. Eklemlerin kayganlığını sağlar. Su tüketimi azaldıkça, vücutta depolanan yağ miktarı artmaya başlar ve kilo alımı gerçekleşir" dedi.
SAĞLIKLI VÜCUT İÇİN SU TÜKETİN
Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için kişinin her gün en az 2 buçuk litre su tüketmesi gerektiğini de belirten Uygar, “Vücutta biriken toksinleri atmak, vücudun ısı dengesini sağlamak için gün içerisinde toplamda 2-2,5 litre su kaybı olmaktadır. Vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için 8-10 bardak, yani 2 buçuk litre su tüketilmesi önerilmektedir. Hamilelikte su, bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir. Anne karnındaki bir bebeğin günde yaklaşık 1 litre su tükettiği dikkate alındığında annenin daha fazla su tüketmesini zorunlu kılmaktadır" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!