GÜNCELLEME - İstanbul'da terör örgütü operasyonu

Güncelleme Tarihi:

GÜNCELLEME - İstanbulda terör örgütü operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 06:24

- Okmeydan'nda terör örgütü DHKP-C'ye yönelik haelikopter destekli operasyon düzenlendi, 6 şüpheli gözaltına alındı- Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 6 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Okmeydanı'nda, "DHKP-C terör örgütü Türkiye merkezi" olarak ifade edilen Gençlik Federasyonu'na yönelik operasyon yaptı. Çok sayıda özel harekat polisinin görev aldığı, zırhlı araç, TOMA ve helikopter destekli operasyona, itfaiye ekipleri de katıldı. Daha önce de defalarca operasyon düzenlenen binanın bulunduğu Piyalepaşa Caddesi ve çevre sokaklarda polis, zırhlı araçlar ve TOMA'larla geniş güvenlik önlemi aldı. Çelik kapıları ve üst katlarında demir parmaklıklar olan 4 katlı binanın camlarına itfaiye aracının merdivenini kullanarak çıkan özel harekat ekipleri, içeri girdi. Operasyon sırasında polis helikopteri havadan koordinasyon sağladı.
Operasyon kapsamında binada bulunan 3'ü 18 yaşından küçük 6 şüpheli gözaltına alındı. Binanın çelik kapılarla ayrılmış bölümlerinde aramalar yapıldı. Operasyon sırasında polis ekiplerini engellemek için çaba gösteren şüphelilerin, binada bulunan çok sayıdaki örgütsel dokümanı yaktığı öğrenildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Bayrampaşa Devlet Hastane'sine getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.Bu arada, terör örgütleri PKK ve MLKP ile büyükşehirlerde ortak eylem kararı aldığı öğrenilen DHKP-C'ye yönelik söz konusu operasyonun, binada, Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümü ve Gazi olaylarında ölenleri anma etkinliklerinde yapılacak yasa dışı eylemler için strateji toplantıları yapıldığı iddiaları üzerine başlatıldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!