Gün fedakarlık günü

Güncelleme Tarihi:

Gün fedakarlık günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 14:48

Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, “Biz belediyeler ve siyasetçilerden yardım talep ettik, şahıslardan değil. Şahıslara zaten kulübü vermeyi düşünmüyoruz. O zemin de oluşmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’e yükselen MKE Ankaragücü’nün Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, acil parasal kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirtip, “Gün fedakarlık yapma günü” diye konuştu. Yiğiner, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, kısa süre önce, kulüp yönetimini bırakmaları yönündeki açıklamalarına atıfta bulunarak, şöyle konuştu:
“Şampiyon olduk. Kutladık, eğlendik ama onun akabinde kulübe destek istediğimiz andan itibaren, kulüp yöneticilerinin değişmesi gerektiği, özellikle başkanın değişmesi gerektiğini belirttiler. Şampiyonluk kutlamasında 30-40 bin taraftarımızın önünde bir oylama yaptık. Taraftarımız, ‘Siz devam edin’ dedi. Görünen o ki camia bu yönetiminden memnum. Biz bu mücadeleyi bırakmayacağız. Yönetim olarak sırtımızın sıvazlanmasını isterdik. Kıt imkanlarla mücadele ederek, çok çalışarak bu başarıyı elde ettik. Camia olarak bir ödül beklerdik. 20 milyon liraya ihtiyacımız var. İlk aday olduğumuzda, bu takımı Süper Lig’e çıkaracağımızın sözünü verdik. Bu takım Süper Lig’e çıkmalı. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeliyiz.” 

Haberin Devamı

TARAFTAR SEVGİSİNE DUYARSIZ KALMAYIN

Yiğiner, şehrin önde gelenlerinin ve siyasetçilerin, taraftarın sevgisine duyarsız kalmaması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:
“Şehrin dinamikleri, yerel yönetimler ve siyaset yapanlar, bu büyük kitleyi göz ardı etmemeli. Siyasetçilerin bu anlamda ciddi adım atmaları gerekiyor. Hakkımız olanı zaten alacağız. Biz sadece yerel yönetimlerden, belediyeler ve siyasetçilerden yardım talep ettik, şahıslardan değil. Şahıslara zaten kulübü vermeyi düşünmüyoruz. O zemin de zaten oluşmadı. Görevi bırakmamız için algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bu sezon ne olursa olsun devam edeceğiz. Taraftar, ‘Yönetim istifa der’ diye bekliyorlar. Ben de çok korktum. Biz A.Gücü’nü yaşatmanın peşindeyiz. Samimiyetle şuraya 20 milyon lira koyalım, kadromuzu güçlendirelim.”

ANKARA HALKININ PARASINI İSTİYORUZ

“Melih Gökçek ile görüştük ve 20 milyon liraya ihtiyaç olduğunu söyledik. Geçen ay meclisten bize 5-10 milyon lira kaynak çıkmış olsaydı, önümüzü görebilirdik. Bu kaynak Ankaralıların kaynağı. Ankara halkının parasını istiyoruz, şahıslarla işimiz yok. Hakkımız olanı, emeğimizin karşılığını, şehre kattığımız, katacağımız değerin karşılığını istiyoruz. Hiçbirimiz dilenci değiliz. Borcun kimden kaldığını herkes çok iyi biliyor. Buna rağmen biz işin oralarında değiliz. Sadece iyi niyetle kulübümüz yaşasın istiyoruz. Kaynak bulup, öncelikle ulusal lisansımızı alacağız. Sonra futbolcu ailesine, FIFA’ya, personelimize olan borçlarımızı ödeyeceğiz. Yeni ve güçlü bir ekiple, TFF 1. Lig’e başlamamız lazım. Belediye önümüzdeki meclisinde bize yapacağı yardımı yaparsa, tüccarı, esnafı, iş adamları hep birlikte bu 20 milyon lirayı toplarsak, bundan önceki sezonlardan daha rahat edeceğimizi düşünüyorum. Hiçbir şey olmasa bile biz taraftarımızla, camiamızla, esnafımızla bu yola devam edeceğiz. Gökçek ile iletişim kapılarını açık tutacağız. Destek sağlanmaması halinde kendi başımızın çaresine bakarız. Kırmadan, dökmeden samimi bir destek bekliyoruz. Borçlarını ödeyemesin, takım dağılsın, ondan sonra ben yardım ederim, derseniz bunu ilkokula giden talebe bile yemez. Sen eğer bugün bu yardımı yapmıyorsan, geçen ay yapmadıysan, üç ay içinde de yapmayacaksan amacın ne? Amacın A.Gücü’nü kurtarmak mı? A.Gücü’nü kurtaracak insanlar zamanında destek olur. Tüm Ankaralıların zekasıyla dalga geçer gibi yaparsanız bu olmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!