Gümüşpala'ya rezidans projesi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşpalaya rezidans projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 12:05

Gümüşpala'ya rezidans projesi

Haberin Devamı

İZMİR'de uzun yıllardır konut üreten 3 firmanın güçbirliği ile kurulan Sedimega Yapı, Gümüşpala'ya 48 daireli rezidans yapıyor.

İnşaat sektöründe uzun yıllardır projeler üreten Kerem Güney Avcı, Seydi Eker ve Hayrettin Büyüksu'nun ortaklığıyla geçen ocak ayında kurulan Sedimega Yapı A.Ş. Gümüşpala'da rezidans projesine başladı. Önümüzdeki süreçte İzmir'de inşaat sektöründe büyük bir patlama olmasını beklediklerini ifade eden Sedimega Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, "Bu fırsat görüp bir marka yaratalım ve bu marka İzmir ile beraber büyüsün istedik. Geçmişten gelen tecrübemiz ve yetişmiş insan kaynağımızla inşaat sektöründe kısa sürede fark yaratacağımızı düşünüyoruz" dedi.

İzmir'in farklı lokasyonlarında, görünürlüğü ve reklam değeri yüksek 3 noktada proje gerçekleştireceklerini vurgulayan Avcı, "İzmir'de çok kupon 3 yer aldık. Reklam değeri, görünürlüğü yüksek olan yerler. Bir tanesi şu an inşaatı devam eden Gümüşpala'daki yer, bir tanesi Bornova'da, diğeri ise Örnekköy'de. Alsancak'ta da eski TÖMER'in binasını kiraladık ve merkez ofis olarak hazırlıyoruz. Buranın da görünürlüğü çok yüksek. Hem merkez binamız hem de yapacağımız inşaatlarla marka değerimizi arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

SEDİSTAR REZİDANS

Gümüşpala'da yapımı süren rezidans hakkında da bilgi veren Avcı, "Birincisi böyle bir kompleks İzmir'de çok az, Gümüşpala'da ise hiç yok. Gümüşpala'nın geçmişten gelen kötü bir ünü vardı. Bu bizim için bir riskti ama biz buranın geleceğini gördük ve bu riski aldık. Gümüşpala'yı Gümüşyalı haline getiriyoruz. Gümüşpala'da deniz gören nitelikli 4-5 parselden birinde inşaat yapıyoruz. Burada bir parselimiz daha var. Yakın gelecekte burası çok değerli bir bölge olacak. Projemizin 7 Temmuz'da lansmanını yaptıktan sonra satışlara başlayacağız" dedi.

"MANZARADAN MAKSİMUM FAYDALANDIK"

İzmir Körfezi'ne hakim bir noktada yapımı süren rezidansta manzara avantajından maksimum faydalandıklarını vurgulayan Proje Müellifi Yüksek Mimar Arzu Avcı ise, projenin mimari özellikleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Hem projemizin genelinde hem de daire adedi olarak manzaradan maksimum faydalanmaya çalıştık. Bunun dışında orta bölümde, projenin hantal bir yapısı olmaması amacıyla ciddi bir atrium alanı ayırdık. Orta bölümde büyük bir bahçe alanı yarattık. Bu bahçede ön kısımla arka kısmı birleştiren bir köprü sistemi kurduk. Bu köprü hem iki bloğu birbirine bağladı hem de yapıya hareketlilik kazandırdı. Cephede mümkün olduğunca cam detayı kullanarak manzarayı maksimum düzeyde içeri kattık."

TOPLAM 48 DAİRE BULUNUYOR

Toplam 11 kattan oluşan rezidansta 1+1'den 5+1'e kadar farklı özelliklerde her kesime hitap eden daireler bulunduğunun altını çizen Arzu Avcı, "Binamızın ilk 2 katı otopark olarak düzenlendi. Sonra sosyal tesislerin ve işyerlerinin bulunduğu katlar planlandı. Bu alanda kafeterya, fitnes salonu, yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı ve alışveriş merkezi yer alacak. Son 8 kat ise konut alanı olarak değerlendirildi. Ayrıca son katta bir açık yüzme havuzu ve kafeterya da yer alacak" diye konuştu.

Arzu Avcı, 48 dairenin tamamının akıllı ev sistemiyle donatıldığını, tüm daire girişlerinin atriuma baktığını ve bu atriumda çocuklar için güvenli bir oyun alanı olduğunu da sözlerine ekledi. Dairelerin salon ve yatak odalarının panaromik deniz manzarasına sahip olduğunu vurgulayan Arzu Avcı, "Daire sakinleri sabahları lodosu, akşamları ise güneşim batışını muhteşem panaromik manzara eşliğinde seyredebilecekler" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!