Gümüşlük'te festival 2 ismin düetiyle sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşlükte festival 2 ismin düetiyle sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 12:25

Gümüşlük'te festival 2 ismin düetiyle sona erdi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve Piyanist Eren Levendoğlu'nun düetiyle sona erdi.

Denizbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin finali, Koyunbaba Antik Taş Ocağında gerçekleşen konserle son buldu. Bodrum Klasik Müzik Derneği'nin organizasyonundaki konserde, Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu sahne aldı. Festivalin, Bosch ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Taşta Klasik' konserleri kapsamındaki konser, beğeniyle izlendi.

Festivalin organizatörleri de olan etkinliğin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu ile festivalin sanat danışmanlığını yürüten devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, iki piyano için yazılmış eserlerden seçtikleri repertuarda, W.A. Mozart, F. Schubert ve D. Shostakovich'in eserlerini seslendirerek keyifli bir finale imza attı.

Festivale destek veren sponsorlara, konser öncesi teşekkür plaketi verildi. Konuşma yapan festival sunucusu Arzu Gül, festival kapsamında gerçekleşen konserler ve etkinlikler hakkında bilgi verdikten sonra organizasyona destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerini sahneye davet etti. Festival destekçilerine, plaketlerini Bodrum Klasik Müzik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Madelon Briet takdim etti.

Bu yıl 33 günde 28 konserle Türkiye'nin sanat gündeminde yerini alan 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin final konserinde sahneye çıkan Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu, tarihi taş ocağını dolduran sanatseverlerin karşısına W.A. Mozart'ın 'İki Piyano için Re Major Sonat, K.448' adlı eseriyle çıktı. Bu eser, 'I. Allegro con spirito', '2. Andante' ve '3. Molto Allegro' başlıklarından oluştu. İkili, daha sonra F. Schubert'ten bir eser seslendirdi. 'Fa Minor Fantazi D940' adlı bu yapıtla ilk yarıyı sonlandıran sanatçılar, aradan sonra tekrar sahneye gelerek Dmitri Shostakovich'ten 'İki Piano için Konçertino, op. 94' adlı eserle geceyi sonlandırdı. Ancak festival alanını dolduran klasik müzikseverler, alkışlarla ikiliyi tekrar sahneye davet etti.

Onay ve Levendoğlu ikilisi, bu defa bis yaparak J. Brahms'ın 'Hungarian Dance no.5' adlı yapıtıyla gecenin ve festivalin son eserini seslendirdi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!