Gümüşlükspor'dan cinsiyet ayrımcılığına son veren karar

Güncelleme Tarihi:

Gümüşlükspordan cinsiyet ayrımcılığına son veren karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:44

Gümüşlükspor'dan cinsiyet ayrımcılığına son veren karar

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'da oyuncu Nejat İşler'in başkanlık yaptığı Gümüşlükspor Kulübü, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi'nin kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığı için başlattığı 'He for She' kampanyasına destek vererek önümüzdeki sezon çeşitli branşlarda eski kadın sporcuları istihdam edecek.
Gümüşlükspor Kulübü, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi'nin kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığı için başlattığı 'He for She' yani 'Kadın için erkek' kampanyasına destek verdi. Gümüşlükspor Kulübü Başkanı Nejat İşler'in avukatı ve kulübün yönetim kurulu üyesi Göray Karadut, DHA muhabirine şunları söyledi:
"Gümüşlükspor olarak, spordaki erkek egemen yapıyla mücadele, bu sezon ve gelecek sezonlardaki en önemli gündemlerimiz arasında yer alıyor. Bazı fiziksel sporların saha içi mücadelesinde kaçınılmaz gözüken kadın-erkek ayrımı, anatomik bakımdan doğal karşılanabilir. Fakat saha dışında; antrenörlük, yöneticilik, hakemlik ve benzeri alanlardaki kadın-erkek istihdamındaki adaletsizlik, en kibar tabirle cinsiyet faşizmidir. Erkek branşlarında kadın istihdamı şöyle dursun, kadın branşlarının bile erkekler tarafından domine edildiği çarpık bir düzen mevcut. Öyle ki, 14 takımlı Kadınlar Basketbol 1. Ligimizde, 2016-2017 sezonu itibarı ile sadece iki kadın antrenörün görev alması, 10 takımlı Kadınlar Futbol 1. Ligimizde kadın teknik direktörlerin esamesinin okunmaması, kadın hakemlerimizin ise yıllardır çizgilere hapsedilmesi bu isimsiz ambargonun en hoyrat dışavurumudur. Bu ve benzeri ayrımcı uygulamalarla mücadele, Gümüşlükspor'un temel varoluş sebepleri arasındadır." 
KADIN SPORCULARA DAVET
Başkan Nejat İşler ile birlikte aldıkları karar doğrultusunda Gümüşlükspor Yönetim Kurulu olarak, 'He for She' dayanışmasının altına imza attıklarını belirten Göray Karadut, şöyle konuştu:
"Bu bağlamda önümüzdeki sezon yapılanmamızda geçerli olmak üzere, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, atletizm, elektronik sporlar gibi çeşitli branşlarımızda yönetici, antrenör, analist, gözlemci birlikte çalışmak üzere, ilgili branşlardan mezun veya uzmanlık sahibi eski sporcu kadın emekçilerimizi birlikte çalışma adına kulübümüze başvuru yapmaya bekliyoruz. Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi CEDAW'da imzası bulunan ülkemizin kurumlarını ve kadın hakları derneklerini, mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü biz sporun ve daha da doğrusu hayatın, ancak kadınların elinin daha fazla değmesiyle güzelleşeceğine inanıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!