Gümüşhanelliler iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanelliler iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 11:28

GÜMÜŞHANELİ İş Adamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) ile dernek çatısı altında faaliyet gösteren GİAD A.Ş.’nin AnkAra’da düzenlediği iftar, gümüşhaneli iş adamlarını ve bürokratlarını bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Rixos Otel’deki iftara, Gümüşhaneli iş adamlarının yanı sıra eski bakan Oltan Sungurlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, AK Parti Ankara milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Mahmut Sami Mallı ve Nevzat Ceylan, MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir katıldı. Gümüşhaneli olan CHP’li Tahsin Tarhan ile Haluk Koç ise desteklerini özür ve teşekkür mesajları ile gösterdi.
Kur’an tilaveti ile başlayan iftar, konukların sohbetleri ile devam etti.

Yemeğin ardından konuşan GİAD A.Ş. Başkanı Rubil Gökdemir, iftar programını mecliste temsil edilen 4 partinin milletvekillerini aynı sofrada buluşturmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk milletini teşkil eden her bireyin, vatandaşı olmaktan onur duyacağı, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve demokratik bir devlet ve toplum düzeninin inşa edileceği sivil bir anayasanın hazırlanmasını yen dmnemdeki meclisimizden bekliyoruz” diye konuştu. Gökdemir’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan milletvekilleri de koalisyon ihtimalleri üzerinde durarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"TÜM SİYASİ GÖRÜŞLER MECLİS'TE"

Konukların Ramazan ayını kutlayarak konuşmaya başlayan AK Parti’li Aydın, “Gümüşhanemi, ülkemi seviyorum. Ülkem tüm siyasi görüşlerin yaşanabileceği bir siyasi olgunluk gösterip tüm siyasi partiler meclistedir. Seçilen herkese başarılar diliyorum. Artık kendine güven duyan bir ülkeyiz. 7 Haziran’dan sonraki sürecin ülkede krize sebep olmasına insanlarımız izin vermedi. Bu sebepelrden dolayı ülkemi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

"ÜLKE MENFAATLERİ ÖN PLANDA OLMALI"

Bir koalisyonun kurulacağını tahmin ettiğini belirten MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı ise şunları söyledi: Herkesin beklentisi, mevcut siyasal yapıdan bir hükümetin çıkması. Hükümetler kurulurken siyasi partilerin konuşması, uzlaşması gerekiyor. Ülke menfaatlerinin ön plana çıkması lazım. Görününen o ki mutlak hakimiyet, insanları yanlış yollara götürebilir. Toplumun istişare yaptığı, özgürce konuştuğu bir hükümet çıkacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

"HASSAS OLDUĞUMUZ KONULAR VAR"

İnsanımızın, iş adamlarımızın, çalışanalrımız temel beklentisi ekonomik olarak rahat bir ortamda yaşamak. Ülkenin ve insanımızın önem verdiği değerlerden ödün vermeme noktasında bir beklentisi var. Mensup olduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nin de bu noktalarda hassas olduğu konular var. Meclis başkanının seçilmesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanı’nın hükümeti kurma yetkisini verceği Sayın Başbakan’ın yapacağı temaslar çok önemli.Temmenni ederinm ki bu görüşmelerden uzlaşma çıkar. Toplumun hasssas olduğu bu konular dikkate alınır ve bu hükümet kurulur.”


"HDP’Lİ KOALİSYON GERÇEKÇİ DEĞİL"

HDP’nin içinde olduğu bir koalisyon fikrinin gerçekçi olmadığını ama parti olarak kurulacak her koalisyonu destekleyecekelrini söyleyen HDP’li Pir de, “Hedefimiz, insan ve insan onuruna yakışır yeni, sivil bir anayasa yapmak. Türkiye, 7 Haziran’da ‘Artık koaliysyon hükümetini denemek istiyoruz’ dedi. Koalisyon hükümetlerini korku olarak görmemek lazım şans olarak görmek lazım. Bizimle olmaz muhtemelen yani çok gerçekçi değil ama başka partilerin yapmasını destekliyor. HDP olarak koalisyondan yanayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!