Gümüşhane'de vergi rekortmenleri ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanede vergi rekortmenleri ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 18:24

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de 2015 yılı vergi rekortmenleri ödüllerini aldı.

Vergi Haftası kutlama programı kapsamında, il genelinde 2015 yılı beyanlarına göre kurumsal ve gelir vergisinde ilk 10'a giren mükelleflere teşekkür belgesi verildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene, Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkan Vekili Şükriye Karabulut Orhan, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Defterdar Turan Kemer, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile mükellefler katıldı.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, kamu kaynağını sağlayan en önemli faktörün vergi olduğunu belirterek, "İş adamı ve mükellef para kazanırsa ve kar ederse vergi verir. Bunun için de devlet olarak, hükümet ve hükümetlerimiz gereken her türlü düzenlemeyi, buna ilişkin kolaylıkları, teşvik ve diğer konulardaki düzenlemeleri de yapmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te en güçlü 10 ekonomiden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Bunu fark edenler, bu ülkenin önüne engel çıkarmaya çalışıyorlar ve bu kadar açık ve net senaryoyu uygulamaya koyuyorlar. Bu ülkenin, bu milletin birer ferdi olarak hepimiz üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak durumundayız. Sıkıntı ve sorunun kalmadığı, milli gelirimizin çok daha fazla olduğu, kişi başına düşen milli gelirimizin daha da fazla olduğu, insanımızın sosyal yaşam ve refah bakımından çok daha iyi olduğu günlere bir an önce kavuşma dilek ve temennisi ile haftamızın hayırlı olmasını diliyorum."

Defterdar Kemer ise mükelleflerin ödediği verginin vatandaşa hizmet olarak döndüğünü ifade etti.

Törende, en yüksek vergi beyan etmek suretiyle ilk 10'a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın imzasını taşıyan teşekkür belgeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!