Gümüşhane'de silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanede silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 12:50

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan Yaşmaklı Barajı’nda çalışanlara, uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Açılan ateşle ağır yaralanan baraj görevlisi Adil Bülbül hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Giresun Valisi Hasan Karahan, "Yaşmaklı Barajı'na arıza sebebiyle giden teknik ekibin, bomba olduğunu düşündüğü bir malzeme görmesi üzerine, geri dönüş sırasında üzerlerine ateş açıldı ve bir görevli yaralandı" dedi.

Haberin Devamı

Olay, bu sabah Yaşmaklı Yaylası'nda meydana geldi. Hidroelektrik Santral inşaatında çalışanlara otomatik silahlarla ateş açılması sonucu görevlilerden Adil Bülbül ağır yaralandı. Göğsüne isabet eden mermiyle yaralanan Bülbül, Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Güvenlik kuvvetleri bölgede operasyon başlattı.

VALİ: BOMBADAN ŞÜPHELENDİLER

Giresun Valisi Hasan Karahan, "Doğankent ilçemiz Yaşmaklı Barajı'na arıza sebebiyle giden teknik ekibin, bomba olduğunu düşündüğü bir malzeme görmesi üzerine, geri dönüş sırasında üzerlerine ateş açılıyor ve bir görevli yaralanıyor" dedi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah 09.40 sıralarında Yaşmaklı Barajı'na arıza nedeniyle giden ekibe silahla ateş açılması sonucu bir görevlinin yaralandığını söyledi. Yaralının tedavi altında olduğunu belirten Karahan, "Giresun Devlet Hastanesinde ameliyata alındı, durumu iyi. Jandarma ve emniyet timlerimiz bölgeye intikal ettiler" diye konuştu. Vali Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Görevliler, bomba olduğunu düşündükleri bir ambalajı, futbol topu büyüklüğündeki malzeme, etrafında kablolar olan top şeklindeki bir malzemeyi
görünce, bomba düşüncesiyle orayı terk ederken, karşıdan bir ateş açılıyor. Ateş açılması sonucunda bir görevlimiz sol boşluktan, göğüs boşluğunda bir yaralanma, tek kurşun yarası alıyor. Şu anda tedavi altında hayati tehlikesi bulunmamakta."

Haberin Devamı

Saldırının terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmiş olabileceğini belirten Karahan, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve güvenlik güçlerinin bölgedeki incelemelerinin sürdüğünü bildirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!