Gümüşhane'de TYP kuraları çekildi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanede TYP kuraları çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 13:11

Gümüşhane'de TYP kuraları çekildi

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE(DHA) – Gümüşhane Belediyesi'nde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacak olanlar için kura çekimi yapıldı.

Belediye hizmet binasında noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekim törenine Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, birim müdürleri ve kuraya katılmaya hak kazananlar katıldı. Açıklamalarda bulunan Başkan Çimen, Belediye'de TYP kapsamında 245 kişinin çalışacağını ancak, 412 kişinin müracaatta bulunduğunu kaydetti. Başkan Çimen, "Gümüşhane’nin 20. Belediye Başkanıyım. 3 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum. Devraldığımız Belediye’de yaklaşık 200 kişi çalışıyordu. Şu anda 400’ü aştı. Yaklaşık yüzde 100 artış var. Bu sayıyı bin kişiye çıkarmak istiyoruz. TYP ile birlikte çalışan sayısı 650’ye çıkıyor. Allah bizlere bu fırsatı ve gücü verdikçe biz de her zaman size iş kapısı ve istihdam oluşturmak için mücadele vereceğiz" dedi.

Kurada isimleri çıkmayanların ümitlerini kaybetmemelerini isteyen Başkan Çimen, "Kura dışı kalan arkadaşlarımız lütfen ümidinizi yitirmeyin. Sema Doğan Parkı’nı 2 ay sonra açıyoruz. En az 50 kişi çalışacak. Bowling salonu, 2 sinema salonu ve 22 barbekülü kamelya olacak. Şu anda gece gündüz çalışıyoruz ve Mayıs ayında hizmete girecek. Gençlik Parkı’nın altında otopark yaptık. Üstünde oturma ve kermes alanı yapıyoruz. 365 gün kullanılabilecek bir alan kullanıyoruz. 19 Mayıs’ta da oradaki kermes, spor ve oturma alanlarını açacağız. Nisan ayı içerisinde teleferiğin temelini de atıyoruz. Buradan Karşıyaka’ya çıkacak. Dün bunlar belki hayaldi ama şimdi hayata geçiyor. Kafeteryasıyla birlikte güzel bir mekan oluyor. 20 kişi çalışacak. Modern Pazar yeri yapıyoruz. Burada da en az 100 kişi çalışacak. Bu yılın sonunda bitireceğiz. 3 bin metrekare kapalı pazar yeri olacak. Altında otoparkı, üzerinde 21 dükkan, en üstünde düğünleri yapacağımız bir alan oluşturacağız. 17 Şubat 2017’de ihalesini yaptığımız alışveriş merkezinde en az 300 kişi çalışacak. Mayıs-Haziran ayında otogarı yıkarak orayı da yapacağız. Gümüşhane’nin geleceği var" diye konuştu. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!