Gümüşhane’de seramik ve resim sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane’de seramik ve resim sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 13:32

Gümüşhane’de seramik ve resim sergisi açıldı

Haberin Devamı

Sinan UÇAR/ARTVİN (DHA) - GÜMÜŞHANE Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen, Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurtları yılsonu seramik ve resim sergisi yoğun ilgi gördü

KYK Gümüşhane İl Müdürlüğü’ne bağlı, Zeynep Ana Kız Öğrenci yurdu ve Gümüşhane Kız Yurt öğrencileri tarafından 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi içerisinde hazırlan serginin açılışı gerçekleşti. Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek,  Gümüşhane Kredi Yurtları İl Müdürü Mücahit Atalay,  kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katılım gösterdiği sergide öğrenciler tarafından yapılan seramik ve resim ürünleri sergilendi.

Kredi Yurtlar Kurumunun barınma noktasında, kuruluşundan bugüne kadar yurdun dört bir tarafına öğrencilere birçok olanak sağladığını belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek,  KYK Genel Müdürü Sinan Aksu başta olmak üzere tüm personeline teşekkür etti. Zeybek, “Yılsonu etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Zeynep Ana kız yurt öğrencilerimizin hazırladığı sergiyi gezme fırsatımız oldu. Öğrencilerin Üniversitelere kayıt olduktan sonra sadece teorik eğitim ve öğretim aldığı kurumlar olmasını istemiyoruz. Öğrencilerimizin boş vakitlerinde kültür, sanat, spor gibi faaliyetlerinde bulunarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamasını istiyoruz. Öğrenim gördükleri alanlar dışında, kendilerini geliştirmelerini arzu ediyoruz. Bu nedenle bu tür etkinlikleri canı gönülden destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Kredi Yurtları İl Müdürü Mücahit Atalay da “KYK Gümüşhane İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarımızda yıl boyunca yapılan seramik, resim ve atölye çalışmalarında yapılan ürünler bugün burada yoğun bir katılımla sergisinin açılışını yaptık. Gümüşhane KYK’ya bağlı dokuz tane yurdumuz var. Biz yurtlarımızı sadece öğrencilerin otel görevi olarak görmeyip, üniversite eğitimleri süresinde destek sunacak ikinci bir eğitim kurumu olarak değerlendiriyoruz. Buna yönelikte yurtlarımızda farklı çalışmalar yapıyoruz. Atölye, dil, sportif alanlar ve empati çalışmalarımız var. Toplumun her aşamasında KYK’lı öğrencilerimizi görmek imkânımız var. Bunlarda tabi ki bizi ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

Gümüşhane kız öğrencilerine seramik kursu verdiklerini belirten seramik kurs eğitmeni Esma Gündüz ise “Yılsonunda seramik ve resimlerimiz için sergi düzenledik. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.  Biz genellikle pano yaptık. Çömlek işler yapmaya çalıştık. Öğrencilerimizin zevklerini ve istedikleri çalışmaları yapmaya çalıştık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!