Gümüşhane’de Organ Bağışı Haftası etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane’de Organ Bağışı Haftası etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 17:58

Gümüşhane’de Organ Bağışı Haftası etkinliği

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE(DHA) - Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nce program düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Vekili ve Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi, kurum müdürleri, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi Belediye Başkanı Ercan Çimen ile birlikte organ bağışında bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş bağışın önemine işaret etti, “Organ bağışının tıbbi ve hukuki bir takım gerekleri var. Organ bağışını, bütün şartlar oluştuktan sonra, hayatını devam ettirecek olan insanlarımızın imdadına yetişecek bir işlem olarak görüyoruz. Bunun vatandaşlarımıza biraz daha aktarılması, anlatılması gerekiyor. Bir takım dini kaygıları olan vatandaşlarımıza yönelik olarak da bilgilendirmeler yapılmaya devam ediyor. Tıbben de bir sakıncası yok. Biz de kısa bir bilgilendirme neticesinde böyle bir bağışta bulunduk. Hayırlı olsun” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu açılış konuşmasını yaptı, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Organ bağışı kampanyasının hayırlı olması temennisinde bulunan ve Gümüşhane’deki bin bağışçı sayısının da nüfusa oranla oldukça iyi olduğunu ifade eden Vali Okay Memiş, Yeni Devlet Hastanesi’nin açılış tarihiyle ilgili de bir açıklama yaptı, “Hastane hazır ve geçici kabulleri yapıldı. Şimdi yolunu yapıyoruz. İhalesi yapıldı ve inşallah yıl sonuna kadar yolu bitireceğiz. Aynı güzergâhta bulunan KYK ve Alemdar Köyü’nün yolunu da betonladık, asfaltladık” ifadelerini kullandı.

Program, Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu, Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Uzman Dr. Fatih Kacıroğlu ve İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hacıfettahoğlu’nun organ bağışı konusundaki sunumları ve soruları cevaplandırmalarının ardından sona erdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!