Gümüşhane’de gazetecilik bölümü ilk öğrencilerini alıyor

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane’de gazetecilik bölümü ilk öğrencilerini alıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 16:00

Gümüşhane’de gazetecilik bölümü ilk öğrencilerini alıyor

Haberin Devamı

Sinan UÇAR/GÜMÜŞHANE (DHA) – GÜMÜŞHANE Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümleri yanı sıra üçüncü bir bölüm olarak açılan Gazetecilik Bölümü bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Bölüm bu yıl 100 öğrenci alacak. 

2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan Gazetecilik Bölümü, ilk etkinliğini basınla bir araya gelerek gerçekleştirdi. İletişim Fakültesinin organize ettiği kahvaltı programında Gümüşhane’nin yerel basını ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek açılacak olan yeni bölüm ve Üniversite hakkında bilgi verildi.

‘İyi Bir Alt Yapı Hazırlığı Yapıldı’

Gazetecilik Bölümünü açmadan önce iyi bir alt yapı hazırladıklarının altını çizen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeybek, “Bugün itibariyle 1 gazete, 2 öğrenci dergisi, 1 haber merkezi, 1 haber portalı ile öğrencilerimizin daha farklı alanlarda da çalışmasına ve deneyim kazanmasına imkân tanıyacak Gifajans, Güfa, Kampüs FM gibi uygulama birimlerimizle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Gazetecilik öğrencileri aslında yeni bir bölüme değil, deneyimli ve alt yapısını büyük oranda oturtmuş bir bölüme geleceklerdir” dedi.

Rektör Zeybek, “Birçok ödül aldık. Açıldığı günden bugüne kadar toplamda 42 ödül alan fakültemizde, gazetecilik alanında ise 11 ödül aldık. Bunların; 4’ü yazılı, 3’ü mizanpaj, 2’si röportaj, 1’i spor haberciliği ve 1’i internet yayıncılığı dallarındaki ödüllerden oluşmaktadır. Gazetecilik bölümü öğrencilerimizin gelmesiyle birlikte bu alandaki ödül sayılarımız daha da artacaktır” dedi.

‘Gazetecilik Büyük Bir Değişimden Geçiyor’

Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan da gazeteciliğin büyük bir değişimden geçtiğini dile getirerek, “Ders müfredatını belirlerken Türkiye’deki tüm gazetecilik bölümlerini inceledik. Avrupa ve Amerika’daki önemli üniversitelerdeki programlarında tarandık. Bunun sonucunda da günümüz koşullarına uygun bir program hazırladık” değerlendirmesinde bulundu

Aslan, “Aslan, yaptığı konuşmada “Hali hazırda 26 devlet, 15 özel olmak üzere toplam 41 üniversitede Gazetecilik Bölümü aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Bu üniversitelerdeki gazetecilik bölümlerinin genel olarak teorik ağırlıklı ve uygulama ağırlıklı olmak üzere ikiye ayrıldığını görmekteyiz. Gazetecilik mesleğinde uygulama çok önemli, bizler bu gerçeği bildiğimiz için öncelikle basınla bir araya gelmek ve öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için neler yapabileceğimizi istişare etmek istedik” dedi.

Akademik olarak öğrencileri en iyi donanımla yetiştirmeye çalışacaklarını belirten Aslan, öğrencilerin uygulamada tecrübe kazanabilmesi için yerel ve ulusal basın kuruluşlarına büyük bir rol düştüğünü söyleyerek sözlerini tamamladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!