Gümüşhane Milli Eğitim Danışma Komisyonu Teknoloji Bağımlılığı İçin Toplandı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane Milli Eğitim Danışma Komisyonu Teknoloji Bağımlılığı İçin Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 11:54

GÜMÜŞHANE'DE MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI.

Gümüşhane Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı, iki hafta önce gerçekleştirilen ilk toplantıda belirlendiği üzere, teknoloji bağımlılığı ile mücadele konusunda çözüm yollarını istişare etmek ve somut bir yol haritası belirlemek amacıyla Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında ikinci kez gerçekleştirildi.
Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Işıl Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, İl Genel Meclisi üyeleri Zülfikar Bal ile Mustafa Adil Gürses, İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Lütfü Kılıç, İlçe Milli Eğitim müdürleri, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, okul aile birlikleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.
Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, madde ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.
Sunumun ardından yaptığı konuşmada internet bağımlılığının özellikle çocukları ve gençleri esir alır hale geldiğini vurgulayan Vali Yavuz, okullar üzerinden yola çıkarak bu sorunun nasıl en az zararlı hale getirilebileceği konusunu görüşmek amacıyla bu toplantının düzenlendiğini belirterek, “İlimizde eğitim konusunda genel manada bir sıkıntımız yok. Kişiye endeksli yetersizlikten kaynaklı var olan bir takım sorunlar da, biraz uyarıyla ve biraz da kişisel çabalarla çözülebilecek meseleler. Fiziki anlamda var olan bir takım eksiklikleri de hallediyoruz ve zamanla da bu sorunlar tamamen ortadan kalkacak” dedi.
“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EN ÖNEMLİ KONU SPOR”
Bağımlılıkla mücadelede en önemli konunun spor olduğunu ve Gümüşhane’de her okulun kendine mahsus kapalı spor salonu olmasını arzu ettiğini dile getiren Vali Yavuz, “Salon sporları konusunda çok yetersiziz. Bunun da sebebi, açık ve net bir şekilde görüldüğü üzere tesis eksikliğidir. Şu anda 400 tane öğrencimiz hentbol yıldızlar müsabakalar yapıyorlar. 10 ilden çocuklarımız geldi ve her biri dönüşümlü olarak aynı salonda maç yapmak durumunda kalıyor. Yıllarca arazi yok demiş, bir takım gerekçelerle böyle idare eder hale gelmişiz. Bu mazeret değil, bu konu da inşallah halledilecek. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz bilsin ki, ödenek diye bir sıkıntımız yok. Maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yok. Devletimiz, talep ettiğimiz her şeye çok şükür evet diyor ve o manada hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.
İnternet ve sosyal medyanın bir yandan kolaylık sağlarken, diğer yandan da bir bağımlılık haline geldiğini ifade eden Vali Yavuz, şunları söyledi: “Bu konuda ne yapılması gerektiği ile ilgili Sayın Bakanımızın, sosyal medyada belirli bir yaş altına sınırlama veya yasaklama getirilmesi yönünde bir açıklaması oldu. Bu mecliste tartışılacak ve kanunla belki uygulanır hale de gelecek. Buna bir çözüm bulmak manasında çok güzel bir adım oldu. Biz de bunu iki hafta önceki toplantımızda dile getirmiştik hatırlarsanız. İşte bugün de, bu konuda Gümüşhane’ye özel nasıl bir çalışma yapabiliriz düşüncesiyle bu toplantıyı düzenliyoruz ve çözüm önerilerini görüşüp, istişarede bulunacağız.”
“BÜTÜN KURUMLAR TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA HARETEKE GEÇECEK”
Konuşmaların ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Yavuz, toplantıda istişare edilen çözüm önerileri de dikkate alınarak bütün kurumların teknoloji bağımlılığı konusunda harekete geçirileceğini en kısa sürede ciddi ve somut adımların atılacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!