Gümüşhane buluşması

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2011 00:00

“Gümüşhane’nin kalbi Ankara’da atıyor” sloganıyla, başkentte ilk kez düzenlenen “Gümüşhane Tanıtım Günleri”ne ilgi büyük oldu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde, 4 gün süren tanıtım günlerine hava şartlarına aldırış etmeden gelen ziyaretçiler, Gümüşhane’nin tarihini, kültürünü ve yöresel ürünlerini tanıma şansı buldu. Özellikle Gümüşhane’ye ait yöresel ürünlerin ilgi gördüğü tanıtım günlerinde 5 ton civarında köme ve pestil satıldı.

İlk kez

Tanıtım günlerine katılan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Ankara’da ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve ilgiden çok memnun olduklarını bildirdi. Salihoğlu, “Ankara için geç bile kalındı diyebiliriz. TÜİK’in verilerine göre, Ankara’da 40 bin civarında Gümüşhaneli var. Çevre illeri de dahil ettiğimizde bu rakam daha da büyüyor. Ayrıca, burada amacımız sadece Gümüşhanelileri buluşturmak değil, Gümüşhane’yi bilmeyenlere kendimizi tanıtmak. Bu kapsamda başkentte düzenlenen tanıtım günlerine gösterilen ilgiden çok memnunuz. Artık Ankara’da da bu organizasyonu geleneksel hale getirmeyi ve her yıl gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

5 ton köme ve pestil satıldı

TANITIM günlerinde özellikle yöresel ürünler yoğun ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezi’nde stant açan yöresel ürün satıcıları, işlerden çok memnun olduklarını dile getirdi. Gümüşhane denildiğinde akla ilk gelen gıdalardan köme ve pestil adeta yok sattı. Tanıtım günlerinde yaklaşık 5 ton köme ve pestil satıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!