Gümüşdere’ye maskotlu davet

Güncelleme Tarihi:

Gümüşdere’ye maskotlu davet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 15:23

Keçiören Belediyesi, Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin tanıtımını Gümüş ve Ihlamur isimli iki maskotla yapacak.

Haberin Devamı

Maskotlarla birlikte Gümüşdere’yi gezen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiörenli yeniden Gümüşdere’yle barışmış oluyor. Bu barışmanın sembolü olarak da Gümüş ve Ihlamur isimli iki maskot hazırladık” dedi. Maskotların Ankara’nın çeşitli yerlerinde projeyi tanıtacağını belirten Başkan Ak şunları söyledi:

Gümüşdere’ye maskotlu davet

TURİZMDEN PAY ALMAK İSTİYORUZ

“Keçiörenli’nin küsmüş olduğu, geçerken burnunu tıkadığı bu derenin yanında; yürüyebileceği, spor yapabileceği, oturup çay içebileceği mekanlar oluşturuyoruz. Bu etabı tamamlamış bulunmaktayız, iki etapta da çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce kaybetmiş olduğumuz dereyi ve yanındaki yaşamı yeniden kazanmış oluyoruz. Maskotlarımız hem Keçiören’in hem de Ankara’nın çeşitli yerlerinde projemizi tanıtacak. Bu maskotlar sayesinde de insanlarımızı vadiye davet edeceğiz. Bir turizm destinasyonu olarak Ankara’ya gelen turistlerin mutlaka Keçiören’e uğramalarını, burayı gezmelerini istiyoruz. Ankara turizminden pay almak istiyoruz. Alanımız tamamen bittikten sonra vatandaşlarımız 3 bin 100 metrelik parkuru kesintisiz biçimde gezebilecek.”

Haberin Devamı

SU 1 YILA TEMİZLENİR

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, suyun temizliği ile ilgili ise “Bununla alakalı tarih ancak ASKİ yönetimi tarafından verilebilir. Su temizliği ASKİ tarafından gerçekleştirilecek. O tamamlandıktan sonra inşallah burada sandallarla gezeceğiz. Planladığımızda bu proje bittiği anda suyun da temizliği bitmiş olacaktı. Ama hala devam eden çalışmalar var. 1 yıl içinde biter diye umut ediyoruz” dedi.

VADİNİN SEVİMLİ YÜZLERİ

Maskotlardan kız Ihlamur, oğul Gümüş aynı semtin, aynı okulun çocukları olarak Keçiören’in miniklerini simgeliyor. Doğa renklerini taşıyan kostümleri, ıhlamur dallarının olduğu saçları ve sempatik hareketleriyle çocukları doğaya çağıracak maskotlar, vadinin de sevimli yüzleri olacak.

BAKMADAN GEÇME!