Gümülcineli obezite hastası, torun hasreti çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Gümülcineli obezite hastası, torun hasreti çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 13:45

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın girişimleriyle tedavi için Türkiye'ye getirilen Gümülcineli obezite hastası Şahin Şerif'in (49) tek özlemi, torunları.

Obezite hastası Şahin Şerif'in, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisine devam ediliyor.

20 günlük sürede yaklaşık 12-13 kilo veren 4 çocuk, 8 torun sahibi Şahin Şerif, yaptığı açıklamada, torun hasreti dışında hiçbir eksiği olmadığını dile getirdi.

Şahin Şerif, şöyle konuştu: “25 yaşında geçirdiğim trafik kazasından sonra 5-6 ay evde kalmak durumunda kaldım. Ondan sonra kilo almaya başladım ve bu hale geldik. Konsolosumuz, Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'a durumumu anlatmış. Bakanımız evimde beni ziyaret etti. Sağlık Bakanımız sağ olsun talimat verdi. Özel ambulansla aldılar beni, Yunanistan'dan getirdiler anavatana. Tedaviye başladık. Burada, hocalarımın dediklerini yapıyorum. 4 duvar arasındayım. Hareket edemiyorum. Hanım ve oğlumun desteğiyle biraz hareket ediyorum ama fazla hareket edemiyorum. Televizyon izliyorum. Oturuyorum... Buradaki tek eksiğim torunlarım. Orada torunlarım gelirdi, hısımlarım gelirdi... Saatler geçerdi. Sayın Sağlık Bakanımız, doktorlarımız, Sağlık Müdürümüz, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sağ olsun. Gümülcine Başkonsolosumuz benim ağabeyim, kardeşim Bekir Bozdağ'a çok teşekkür ederim. Benimle çok fazla ilgilendiler...”

Ayağa kalkacak kadar iyileşmek istediğini dile getiren Şerif, “Ben de istiyorum hanımla gezeyim. Torunlarımı kucağıma alayım, parka gideyim. Bir alışveriş merkezinden, ayağıma bir pantolon, gömlek giyeyim.... Ben de insan gibi yaşamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Bir yılda 50 kilo verdirmeyi amaçlıyoruz”

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Yüksel Altuntaş ise Şahin Şerif'in sağlık durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Şahin Şerif bey, Gümülcine'den hastanemize 325 kilo olarak geldi. Özel bir ambulansla evinden alınıp hastanemize getirildi. Kendisini obezite için özel olarak tasarlanmış bir yatakta konuk ediyoruz. Odasında özel bir düzenleme yaptık. Yaptığımız tedavi aslında bir beslenme düzenlenmesi. Şahin Şerif beyin hastalığı, genetik bir obezite. Oğlu da 180 kilo. Bunlarla ilgili olarak yaptığımız radikal bir tedavi yok aslında. Tedavide beslenmesi düzenlendikten sonra, eğer varsa altında yatan hormonsal bir hastalık onlara bakıp, düzeltiyoruz. Şahin Şerif beye yaptığımız tetkiklerde hormonsal bir hastalığa rastlamadık. Genetik obeziteyle ilgili birtakım testleri yaptıracağız. Biz şu anda bir diyet düzenlemesi yaptık. Pasif bir egzersiz programı uyguluyoruz. Cerrahi işlemi şu aşamada kendisi de istemiyor. Belki ileriki dönemlerde böyle bir tedavinin kapısı aralanabilir ama şu anda bizim de gündemimizde yok.”

20 günlük sürede uygulanan tedavi yöntemiyle ilk etapta Şahin Şerif'in 12-13 kilo zayıfladığını kaydeden Altuntaş, “Bizim öncelikli hedefimiz Şahin Şerif beyi ayağa kaldırmak. Obezitelerde ideal olarak zayıflama aylık 2 ile 4 kilodur. Biz bunu sağlamaya çalışacağız. Obez hastaların hızlı zayıflaması çok doğru değildir. İlk aşamada hastamıza 50 kiloyu 1 yıl içinde verdirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ramazan bayramı öncesinde gerçekleştirdiği Batı Trakya gezisi sırasında, Gümülcine'de, evinde ziyaret ederek rahatsızlığıyla ilgili bilgi aldığı 49 yaşındaki Şahin Şerif'in Türkiye'de tedavi olması için telefonla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı arayarak yardımcı olmasını istemişti. Şahin'i, Akdağ ile telefonda görüştüren Bozdağ, Sağlık Bakanı'nın hastanın Türkiye'ye nakledilerek tedavi edileceğini bildirdiği müjdesini vermişti. Şahin, 29 Ağustos'ta Türkiye'ye getirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!