‘Gümrükte çürüyen araçlar ekonomiye kazandırılacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Gümrükte çürüyen araçlar ekonomiye kazandırılacak’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 15:50

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ithal ikinci el araç sahiplerinin mağduriyetini gidermek amacıyla yapılacak düzenlemeyle gümrükte çürümeye terk edilen araçların ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Erkoç, doğrudan araç ithal edemeyen galerilerin, Almanya gibi ülkelerden, kullanılmamış ama o ülke vatandaşlarına satılmış gösterilen araçları sıfır araç gibi Türkiye'ye getirdiklerine dikkat çekti. Söz konusu araçların bazılarında yapılan denetimlerde uygunsuzluk tespit edildiğini ve bu araçlara el konulduğunu, birçok kişinin bu durumdan mağdur olduğunu belirten Erkoç, yapılması planlanan yasal düzenlemeyle söz konusu mağduriyetlerin ortadan kaldırılacağını ifade etti.

ÖTV’NİN YÜZDE 15’İ YATIRILACAK

Bu durumdaki araç sahiplerine vergi affı getirileceğini vurgulayan Erkoç, "İthal olan bu arabaların Türkiye sınırlarına girdiğinde ödenen ÖTV oranının yüzde 25'ini yatırmak şartıyla üzerindeki tedbiren yakalamanın kaldırılması sağlanacak. Üzerinde henüz tedbir kararı bulunmayan, araç sahibi tarafından beyan edilen araçlar için ise ÖTV oranının yüzde 15'inin yatırılması yeterli olacak. Bu sayede, ithal ikinci el araç sahiplerinin mağduriyetini ortadan kaldırmak için yapılan düzenlemeyle gümrükte çürümeye terk edilen araçlar ekonomiye kazandırılacak. Bu düzenlemeye çok ihtiyaç vardı" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!