Gümrükçü'nün beraati istendi

Güncelleme Tarihi:

Gümrükçünün beraati istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 13:15

Ergenekon Davasında savcının beraatini istediği sanıklar arasında yer alan CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü , "Hukuksuzluklardan çok çekmiş bir yurttaş olarak yeni ve adil bir Türkiye kurmak için herkesi Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne destek vermeye çağırıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yargıtay tarafından yeniden yargılama yapılması için bozulan 274 sanıklı Ergenekon Davasında, yeniden yargılama İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Savcı, ‘örgüt yöneticisi, üyeliği ve örgüte yardım suçu’ndan dava açılan 113 sanığın ‘Ergenekon terör örgütünün kesin ve inandırıcı delillerle kanıtlanmadığı, bu nedenle olmayan bir terör örgütünün yöneticisi, üyesi ve yardım edeni olmayacağından bu suçların işlenmesinin söz konusu olamadığını’ ifade ederek beraat dosyalarının ayrılmasına karar verilmesini talep etti.

Mütalaanın okunmasından ve taleplerin dinlenmesinden sonra duruşma 7 Eylül'e ertelendi.

Savcının beraat istediği isimler arasında yargılamanın başladığı dönem Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı olan ve Cumhuriyet Mitinglerinin düzenlenmesinde başrol oynayan CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü de yer aldı.

Haberin Devamı

Ergenkon Davasında savcılığın hakkında beraat istediği Utku Gümrükçü şu açıklamayı yaptı:

"Ergenekon Davası' olarak adlandırılan süreç yaklaşık 10 yıldır devam ediyor. Bu dava 'Yanlışlıklar komedyası' olarak da adlandırılabilir aslında. Yüzlerce insan gözaltına alındı, binlerce insanın hayatını etkiledi. İlhan Selçuk gibi Türkan Saylan gibi bu ülkenin çok önemli değerleri bu kupmas davası yüzünden şehit oldu. Mahkeme'de yaptığım savunmamda 'İktidara muhalefet etmek suçsa cezamı kesin. Fakat bu görülmeyen, duyulmayan bilinmeyen örgüte üye değilim. Düşüncelerim doğrultusunda yasal zeminde ve yasal bir partide aktif olan bir siyasetçiyim. Beraatimi Talep Ediyorum' demiştim. Gelinen süreçte 'Olmayan örgütün yöneticisi ve üyesi olmaz' diyen savcı, benim de aralarında bulunduğum 113 sanık hakkında beraat istedi. Mütalaanın okunmasından ve taleplerin dinlenmesinden sonra duruşma 7 Eylül'e ertelendi. Türkiye'nin vicdanının kanadığı ve bu yüzden Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü yaptığı bu günlerde anlamlı bir gelişme oldu. Adalet toplumsal bir varlık olan insanın su gibi, ekmek gibi temel ihtiyaçlarından biri. Türkiye'nin artık bunun farkına varması lazım. Hukuksuzluklardan çok çekmiş bir yurttaş olarak yeni ve adil bir Türkiye kurmak için hayır bitmedi daha yeni başlıyor!" diyen herkesi Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne destek vermeye çağırıyorum."

Haberin Devamı

Davada yargılanan CHP'de aktif siyaset yapan 5 isim var. Gümrükçü dışında, davanın sanıkları arasında İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, PM Üyesi İlhan Cihaner yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!