Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 21:06

- Bakan Tüfenci: - "Son terörist kalana kadar nasıl mücadele edeceksek, kalkınma, ihracatımızı arttırma noktasında da adeta koşacağız. Ekonomik reformlarımızın terör belasının gölgesinde kalmasını istemiyoruz"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Son terörist kalana kadar nasıl mücadele edeceksek, kalkınma, ihracatımızı arttırma noktasında da adeta koşacağız. Ekonomik reformlarımızın terör belasının gölgesinde kalmasını istemiyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci, İzmir programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, hükümetin ekonominin gelişmesi, Türkiye’nin kalkınması, üretimin ve refahın artması için reformları hayata geçirmeye devam ettiğini söyledi.

AK Parti'nin 1 Kasım seçim vaatlerinin yüzde 75'ini gerçekleştirdiğini, reformların da yüzde 50'sini hayata geçirdiğini dile getiren Tüfenkci, "Hükümetimiz gece gündüz demeden çalışıyor, insanımızın işi aşı artsın, üretim artsın diye. Biz böyle çalışırken ülkemizin terörle geri bırakılmasını ya da terör örgütlerini kullanarak hesaplar yapanları da görmezden gelemiyoruz. Terörün yaratmaya çalıştığı paniğe, istikrarsızlaştırmaya asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Tüfenkci, terörün kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde yenileceğini belirterek, "Son terörist kalana kadar nasıl mücadele edeceksek, kalkınma, ihracatımızı arttırma noktasında da adeta koşacağız. Ekonomik reformlarımızın terör belasının gölgesinde kalmasını istemiyoruz" diye konuştu.

İzmir'in sanayi kenti olduğu kadar, önemli bir tarım merkezlerinden de biri olduğunu kaydeden Tüfenkci, bu noktada ürün ihtisas borsalarının kurulması ve lisanslı depoların hayata geçmesinin önemli bir gelişme olacağını, bu konuda hazırladıkları yasanın üç ay içinde çıkacağını söyledi.

Tüfenkci, "Algı operasyonlarından başka siyaset bilmeyen zihniyetlere karşı icraatlarımızla, laf değil, iş üreten şekilde milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Demircan ise İzmir’e yatırım yapan, ticaretine sanayisine katkı koyan, hangi siyasi görüş olursa olsun destek olmaya hazır olduklarını, yatırımcının önünü açmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "CHP’li belediyeye de 'yeter ki mazeret üretmeden hizmet etsinler, Ankara’da her şeyi çözeceğiz' diyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul-İzmir arasını 2 saat 50 dakikaya indirecek otoyolu 2 yıl içinde tamamlamış olacaklarını söyleyen Demircan, "Bakanımız Binali Yıldırım’ın dediği gibi biz İstanbul’la İzmir’i yarıştıracağız. Belediyeden de İzmir’e yatırım yapacak herkesin önünü açmasını istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!