Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da

Güncelleme Tarihi:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 21:59

- Bakan Canikli, ismini taşıyan Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'inde öğrencilerle bir araya geldi

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, memleketi Giresun'da ismini taşıyan Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşiye öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve bazı vatandaşlar da katıldı.

Canikli burada yaptığı konuşmada, öğrencilerden hayatta önlerine çıkacak bütün zorluklara rağmen başarılı olmak için mücadele etmelerini istedi.

Kendi hayatından örnekler veren Bakan Canikli, son yıllarda ortaya çıkan tablonun imam hatip liselerinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

1980'li yıllarda imam hatiplerin özgür ve bağımsız Müslüman yetiştirdikleri yönünde bir söylemin olduğunu anlatan Canikli, şöyle konuştu:

"Şimdi bu lafın ne kadar kıymetli bir laf olduğu son yıllarda ortaya çıkan olaylarla değerlendirdiğimizde ortaya çıkıyor. Özellikle İslamı belirli siyasi veya şahsi emelleri için kullanan bazı grup ve cemaatlerin varlığı dikkate alındığında özgür ve bağımsız Müslüman'ın ne kadar kıymetli bir kavram olduğunu daha iyi anlamak mümkün. Çünkü imam hatiplilerin en büyük özelliği islami ilk kaynağından öğrenmek. Zaten öyle olması gerekiyor. Yani orijinal kaynaklardan. Ahmet'in, Mehmet'in süzgecinden geçen onun zihninde yeniden yorumlanarak yer eden bir İslam değil. Ona esasında orijinal İslam düşüncesi demek de doğru değil. Sonuç itibarıyla bir insanın yorumu vardır orada. Kim olduğunun zerre kadar önemi yok, a grubu, b grubu hiç önemli değil. İslam'ın orijinal kaynaklardan öğrenilmesi gerekiyor. İslam'ı öğrenmek için bir kişinin aracılığına gerek yok."

Haberin Devamı

​Bakan Canikli, İslam'ın evrensel kurallarının herkesin anlayacağı şekilde Allah tarafından dizayn edilmiş olarak önlerinde durduğunu belirterek, "Eğer İslam'ı orijinal kaynaklardan değil de başkalarının süzgecinden geçerek öğrenirseniz yalpalamanız, sağa sola gitmeniz, son bahar rüzgarları önündeki yapraklar gibi savrulmanız işten bile değil. İşte imam hatiplilerin İslam'ı orijinal kaynağından öğrenmeleri hele ki içerisinde bulunduğumuz konjonktürde çok ama çok daha önemli bir özellik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

​Canikli söyleşinin devamında öğrencilik yıllarındaki anılarını katılımcılarla paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!