Gümrük Müdürlüğü Çalışmalarında Sona Gelindi

Güncelleme Tarihi:

Gümrük Müdürlüğü Çalışmalarında Sona Gelindi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 16:28

Adıyaman Gümrük Müdürlüğünde çalışmaların sonuna gelindi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, kent için önemli bir ihtiyaç olan Gümrük Müdürlüğü’nün kurulum çalışmalarında sona doğru gelindiğini söyledi.
ATSO Hizmet binasının 5. katının kurulum çalışmaları süren Gümrük Müdürlüğü’ne verilmesi için Gaziantep GAP Gümrük Bölge Müdürü Fikret Erol ile incelemelerde bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, iç dizayn ve personel atamalarından sonra Gümrük Müdürlüğü’nün hizmet vereceğini kaydetti.
Uslu, “Hayalimizde olan bizimde yıllardır kentimize kurulmasını istediğimiz Gümrük Müdürlüğü’nü Adıyaman’a kazandırdık. Gümrük Müdürlüğü’nün Adıyaman için elzem olduğunu özellikle sanayici, tüccar, tacir için çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirdik. Kent için önemli olan bir projeydi. Resmi Gazetede de yayımlanmasından sonra Gaziantep GAP Gümrük Bölge Müdürlüğü ile yer arayışına girdik. Şu anda gelinen noktada bizim Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binamızın en üst katının iç dizaynını yaparak kiraya vereceğiz. Protokol yapma aşamasına geldik. 1.5 ay içerisinde personel ataması da yapılacak ve bu hizmetler artık kentimizde veriliyor olacak. İthalat ve ihracat için ayrıca havalimanımız var ama dış hatlara kapalı olmasının sebebi Gümrük Müdürlüğünün olmamasıdır. Gümrük Müdürlüğü’nün Adıyaman’da kurulmuş olması önemli bir aşama” dedi.
Gümrük Müdürlüğü’nün faydalarına değinen Uslu, “Gümrük Müdürlüğünün kurulması ile Adıyaman’da ithalat ve ihracat işlemlerinin, uluslararası uçuşların, gümrükleme işlemleri yapılacak. Şehrimizin ticaret ve turizm potansiyeli ve buna bağlı olarak kalkınma ve gelişme yolundaki potansiyeli artacaktır. Gümrük Müdürlüğü’nün ilimiz sanayici ve ihracatçısının hizmetine sunulmasına destek ve katkı sağlayan başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Gümrük ve Ticaret eski Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’ye, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a, konuyu takip eden desteğini her zaman yanımızda gördüğümüz Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın’a ve diğer milletvekillerimiz olmak üzere bunun dışında da emeği geçen ve ismini sayamadığımız herkese iş dünyası adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!