Gümrük kapılarında oylama 27 Mart'ta başlayacak, 31 gümrük kapısında sandık kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Gümrük kapılarında oylama 27 Martta başlayacak, 31 gümrük kapısında sandık kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:00

Gümrük kapılarında oylama 27 Mart'ta başlayacak, 31 gümrük kapısında sandık kurulacak

Haberin Devamı

 

 
Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,(DHA)  YÜKSEK Seçim Kurulu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için 31 gümrük kapısında sandık kurulacağını, bu sandıklarda oylamanın 27 Mart'ta başlayacağını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sayfasında "6 karayolu gümrük kapısı, 18 havayolu gümrük kapısı ve 7 liman gümrük kapısı olmak üzere toplam 31 gümrük kapısında sandık kurulacak. Karayolu ve denizyolu ile diplomatik kurye beraberinde getirilecek oy torbaları sınır kapılarında kurulan geçici gümrük kapısı seçim kuruluna teslim edilecek. Gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Mart'ta başlayacak” denildi.

ÜÇ UÇAK KİRALANACK.

Yüksek Seçim Kurulu oylama öncesi ve sonrası seçimde kullanılacak araç ve malzemelerin gönderilmesi ve getirilecek oy torbaları ile ilgili olarak da şu bilgiyi verdi:

“Yurt dışı temsilciliklerde yapılacak seçimde kullanılacak seçim araç ve malzemeleri diplomatik kargo/kurye yöntemiyle veya THY vasıtasıyla kiralanacak uçaklarla taşınacak. Bunun için üç uçak kiralanacak. Uçakların iniş yapacağı noktalar, Berlin, Kopenhag, Stockholm, Londra, Köln, Münih ve Liyon olacak. Kargo/kurye kabul ve teslim yeri İstanbul Atatürk Havalimanı, kiralanacak uçaklarla getirilecek oy torbalarının teslim yeri ise Ankara Esenboğa Havalimanı olacak.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!