‘Gülümseme estetiği’

Güncelleme Tarihi:

‘Gülümseme estetiği’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:17

Gülümserken dişetinin fazla görünmesinin istenmeyen bir durum olduğunu kaydeden Ortodonti Uzmanı Emre Çakır, problemin çözümü için ‘Gülümseme Estetiği’ adı altında birçok güncel yöntem olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Diş hekimliğinde erişkin hastaların en büyük kaygılarının estetik olduğunu belirten Ortodonti Uzmanı Emre Çakır, “Estetiğin temelini güzel bir gülüş oluşturmaktadır” dedi. Gülümserken dişetinin fazla görünmesi sorununun; botokstan ortognatik cerrahiye, ortodontik tedaviden protetik tedaviye kadar birçok güncel yöntem ile çözülebildiğini belirten Çakır, bu yöntemlerin genel olarak ‘Gülümseme Estetiği’ adını aldığını söyledi. Çakır şu bilgileri paylaştı:

AŞIRILIK ENGELLENİR

“Üst dudak normalden kısa olabilir, böyle bir durumda dudaklar istirahat halindeyken de üst keser dişlerin büyük bir kısmı zaten görünüyordur. Böyle bir durumda kısalığa neden olan dokularda artış sağlnır. Dudağın gülümseme anındaki hareketi önemlidir, eğer kas aktivasyonu fazlaysa dudağı daha çok yukarıya çekeceğinden dişeti görünüm miktarı da aşırı olabilir. Böyle bir durumda kasın aşırı aktivasyonu engellenir.

Haberin Devamı

BOYUTU NORMALLEŞTİRİLİR

Üst çenenin dik yöndeki aşırı gelişimi, aşağıya sarkmaya neden olur. Böyle bir durumda dişler ve dişeti gülüş sırasında çok fazla görünür. Bu iskeletsel problemin çözümü için cerrahi bir operasyonla üst çene kemiğinden bir parça çıkartılarak estetik sağlanır. Eğer diş normalden kısaysa doğal olarak dişeti görünüm miktarında artış olur. Bu durumda, dişin boyu dişeti yönünde büyütülerek restore edilir. Böylece dişeti görünüm miktarı azaltılmış olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!