Gülten Dayıoğlu ödülü sahibini buldu

Güncelleme Tarihi:

Gülten Dayıoğlu ödülü sahibini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 10:38

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'na nitelikli yeni eserler kazandırmak amacıyla kurulan Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı, 10. yaşını kutladı.

Haberin Devamı

13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan şair Sunay Akın “Fransa’nın Jules Verne gibi bir değeri varsa bizim de Gülten Dayıoğlu gibi bir değerimiz var. Çocuk ve kadının aşağılandığı bir toplumda çocuğun dünyasından söz edilemez, Dayıoğlu dünyada çocukların değerini en iyi anlatan aydındır.” dedi. 

Gülten Dayıoğlu ödülü sahibini buldu

Akın’ın konuşmasından sonra Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Mustafa Ruhi Şirin ve Doç. Dr. Tuğba Çelik’in katılımıyla düzenlenen panelde Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı'nın edebiyata katkıları konuşuldu.

Panelin ardından teşekkür konuşmasını yapan Gülten Dayıoğlu, "Bir öğretmen ve yazar olarak beni bugünlere getiren kuşaklara ve yarınlara borcum var, diyerek 2007 yılında ailemle birlikte Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı'nı kurduk. Ben kolumun altında kitapla yayıncı yayıncı gezdim, nitelikli eser yazanlar gezmesin isterim. Bu sebeple bu vakfı kurduk, dilerim bizden sonra da yarınlara sahip çıkılır.” dedi.

Haberin Devamı

Gülten Dayıoğlu ödülü sahibini buldu

2016 Yılı İlk Gençlik Romanı Ödülü’ne değer görülen Gamze Pat Beğenilmiş ise kendisine kitap okumayı sevdiren yazar Gülten Dayıoğlu’nun elinden ödül almanın sonsuz gurur, onur olduğunu dile getirdi.

Gülten Dayıoğlu ödülü sahibini buldu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!