Gültekin Uysal: PKK uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldi

Güncelleme Tarihi:

Gültekin Uysal: PKK uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 22:16

Gültekin Uysal: PKK uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldi

Haberin Devamı

Cafer ELMAS/BİLECİK, (DHA) - DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ak Pati'nin yanlış siyasetiyle, PKK'nın bölgede uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldiğini söyledi.
Bilecik'e gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kayıboyu Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra önce Vali Süleyman Elban'ı, ardından da Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası'nı ziyaret etti. DP İl binasında konuşma yapan Gültekin Uysal, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada mili güvenliği etkileyecek gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Uysal şunları söyledi:
Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi bölgesinde her dakika çatışmanın ortasında, her şeye rağmen kendi kaderinin kendisi tayin edebilen bir ülke, kendi milli güvenliğinden başararak kendi aklıyla şekillendirdiği siyaseti sürdürme mecburiyeti vardır. Birkaç gün evvel Kuzey Irak yönetiminin açıkladığı gibi 25 Eylül'de bağımsızlık için referandum taleplerini ortaya koydular. Bölgede Suriye politikasıyla beraber orta ve uzun vadede Türkiye'nin milli güvenliğini derinden etkileyecek yapılanmaların,Türkiye'nin yanlış siyaseti, AKP hükümetinin yanlış çizdiği siyasetle beraber neredeyse PKK'nın bölgede bir uluslararası güçlerin özel güvenlik şirketi haline geldiği görülmektedir. Bütün bu birleşenleri, birleşen faktörleri değerlendirdiğimizde özellikle son birkaç gündür Katar meselesi üzerinden uzun yıllardır bu bölgeyi sınırların değiştiği, devletlerin ve devletçiklerin ortaya çıktığı bir süreçle beraber, birileri yüksek perdeden bir şekil verme gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz." 
Referandumun ardından Türkiye'nin bir parti devletine dönüştürülmeye çalışıldığı öne süren Gültekin Uysal, "Referandumla beraber Türkiye'nin ihtiyacından daha ziyade bir kişinin şahsi beklentilerini karşılamak adına, kurumsal bir devleti bir şahıs devletine dönüştürmek adına milletimizin önüne bir Anayasa değişikliği teklifiyle iktidar Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteğiyle beraber geldi. Açık hükmü milletimizin beraatlaşmış fikri hayır olmasına rağmen, 1946 seçimlerinden sonra ikinci büyük şaibeli, mühürsüz seçimler olarak tarihin yarınlarda kaydedeceği bir seçim neticesini de üzülerek görüyoruz. Bugün, 'referandumdan istediğimi elde ettim' kaygısıyla kendi kongresini toplayarak Türkiye'yi bir parti devletine dönüştürme yolunda, hukukun askıya alındığı, demokratik süreçlerin askeri düzeye bile işlemediği bir sürecin içerisine Türkiye'yi mahkum ettiklerini hepimiz üzülerek izliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!