Gülpınar’a Fransız devlet nişanı

Güncelleme Tarihi:

Gülpınar’a Fransız devlet nişanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 15:43

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’a, Fransız hükümetinin en üst düzey devlet nişanı olan “Legion D’Honneur” takdim edildi.

Haberin Devamı

Fransa Kralı Napoleon Bonaparte döneminden itibaren, tüm dünyada üstün başarılı kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ve Fransız devletinin en prestijli nişanı olarak kabul edilen “Officier dans L’Ordre National de la Legion D’Honneur” son olarak AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’a verilmeye layık görüldü. Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleşen davette TBMM İdari Amiri Salim Uslu’nun yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, MHP Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu , AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de yer aldı.

DOĞUM GÜNÜNDE ALDI

Davetin ev sahipliğini Fransız Büyükelçi Charles Fries yaptı. Fries, Fransa ve Türkiye arasında yaptığı çalışmalardan bahsetti. Daha sonra söz alan Gülpınar ise “Bugün benim doğum günüm aynı zamanda. Görece olarak ‘Legion D’Honneur’ nişanı için genç sayılabilecek bir yaştayım (47). Bu onura genç yaşta layık görülmek benim için ayrı bir onur kaynağı” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!