Gülmen ve Özakça için beyaz balonlu eylem

Güncelleme Tarihi:

Gülmen ve Özakça için beyaz balonlu eylem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 19:06

Gülmen ve Özakça için beyaz balonlu eylem

Haberin Devamı

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de Eğitim-Sen üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'nın görevlerine iade için başlattıkları açlık grevlerinin 100'üncü günü olması nedeniyle 100 beyaz balonla eylem yaptı.
Akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda ellerinde beyaz balonlarla toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi 'Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm kamu emekçilerini görevlerine iade edilmelidir' yazılı pankart açtı. Gruptakiler çeşitli sloganlar atarak tutuklu olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın serbest bırakılmasını istedi.
Eğitim-Sen Şube Sekreteri Kemal Koçak yaptığı konuşmada Türkiye'nin her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne olduğunu öne sürerek şöyle dedi:
"Muhalefet partilerinin başkanları ve milletvekilleri, gazeteciler, belediye başkanları, akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler, emekçiler, kadınlar, gençler kısaca hükümetin politikalarını eleştiren ve muhalefet duruş sergileyen herkes çeşitli düzeylerde baskı ve tehditle karşılaşıyor. 'İşimi geri istiyorum' diyerek süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan ve bugün açlık grevinde 100'üncü gününe girmiş olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı da gözler önünden kaçırmak, bir hakikatın dile gelmesini engellemek istiyorlar. Eğitim-Sen olarak hükümete yaptığımız çağrımızı yineliyoruz. Gözleriniz var görün, kulaklarınız var duyun. Üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz."
Yapılan konuşmanı ardından Eğitim-Sen üyeleri ellerindeki 100 beyaz balonu gökyüzüne bıraktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!