Güllüoğlu, New York’a ‘Baklava Cafe’ açıyor

Can KAMİLOĞLU/ NEW YORK, (DHA)
18 Şubat 2005 - 01:52Son Güncelleme : 18 Şubat 2005 - 01:52

Gaziantepli ünlü baklavacı Güllüoğlu, ABD ile dış pazarlara da açılıyor. Güllüoğlu, New York’un en işlek bölgelerinden birinde yarın ‘Baklava Cafe’ açıyor. Baklavalar, Türkiye’den şoklama yöntemi ile dondurularak ABD’ye gönderilecek.

TÜRKİYE’de 134 yıldan beri tam 5 kuşaktır baklavacılık yapan Güllüoğlu Baklavacılık, İstanbul’da 7 bin metrekarelik dev imalathanesinde ürettiği ürünlerini dünya pazarına açmaya hazırlanıyor. Gaziantepli Güllüoğlu sadece İstanbul’da 25 perakende satış mağazasıyla müşterilerine hizmet verirken bunlara bir yenisini de ABD’de ekledi. Güllüoğlu, yarın New York Brooklyn bölgesindeki Coney Island Caddesi’nde hizmete sokacağı ilk uluslararası mağazanın açılışının hazırlıklarının son aşamasına geldi.

ŞOKLAMA YÖNTEMİ:

Türkiye’deki tesislerinde günlük imalatını yaptıkları baklava, tatlı, su böreği, simit gibi ürünleri şoklama yöntemi ile taze olarak diğer ülkelere göndermeyi amaçlayan Güllüoğlu Baklavacılık sonunda bu amacına ulaştı. Türkiye’den ABD’ye şoklama yöntemiyle dondurularak gönderilen baklava ve diğer ürünler tazeliğini koruyarak New York’a ulaştı. Güllüoğlu Baklavacılık’ın sahibi Nejat Güllü, New York’a gelerek, New York’ta satışa sunacakları ürünlerin kalitesini kontrol etti.

MODERN KAFE:

New York Güllüoğlu Baklava Cafe’de tuvaletler 5 yıldızlı oteli aratmıyor. Mimari tasarımını Nevin Durutaş’ın yaptığı Güllüoğlu New York Cafe’de çikolatalı ürün ve dondurma da satılacak. Su böreği ve simitle de Amerikalıların damak zevkine hitap edilecek. Güllüoğlu Baklava Cafe’nin açılışı yarın yapılacak.

GÜNLÜK VE TAZE BAKLAVA:

Güllüoğlu Baklavacılık’ın sahibi Nejat Güllü ABD’de uzun yıllardan beri toptan gıda işiyle uğraşan ortakları Ahmet Durantaş ve Ercan Karabeyoğlu ile uyumlu bir birliktelik içerisinde olduklarını ifade ederek, Güllüoğlu markasını ABD’nin tüm eyaletlerindeki kentlere franchising ve toptan satışlar aracılığı ile yayacaklarını söyledi. Baklava ve diğer ürünlerin İstanbul’da imal edilip, şoklanmalarının ardından günlük ve taze olarak ABD’ye geleceğini belirten Güllü sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Şoklu mamüller her zaman depomuzda mevcut. Belli bir süre bekleyip, çözülmesini sağladıktan sonra fırınlıyoruz. Şekerlemesini yapıyor, ardından da dinlendirip servise hazır bir hale getiriyoruz. Simitleri de Türkiye’de imal edip şokladıktan sonra aynı yöntemle servise sunuyoruz. Bu fikir sadece New York için değil biz ürünlerimizi ABD, Avrupa, Arabistan da satmak istiyoruz.’
Etiketler:


    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı