Güllerle güzelleşin

Gül çiçeklerin kraliçesi, güzelliğin sembolü, aşkın ve romantizmin tarifi...

Mitolojiye göre kıskanç bir tanrıçanın Venüs’ün güzelliğini kıskandığı için yarattığı söylenen gül, bitkiler arasındaki özel konumunu günümüzde bile koruyor.

Günümüzde onu en çok inanılmaz kokusundan dolayı el üstünde tutuyoruz. Parfüm yaratıcıları içinse sadece birkaç çeşidi önem taşıyor. Sadece Fas ve Türkiye’de yetiştirilen özel çeşitleri, parfümlere o baştan çıkaran kokularını veriyor.

Gül aynı zamanda cilt bakımında da önemli bir yere sahip. Tüm cilt tiplerinin rahatlıkla kullanabildiği ancak özellikle kuru ve stresli ciltlerin dengelerini yeniden sağlamalarına yardımcı olan gül dışında gülsuyu da cilt hassasiyetlerinde ve göz altı şişliklerinde oldukça etkili. Yine gülden elde edilen gülyağı nemli cilde masajla sürüldüğünde siyah noktaları arındırıyor, cilde nem kazandırıyor ve cilt yapısını normale döndürüyor.

Gül içerikli kozmetik ürünleri özellikle son birkaç yıldır markaların tercih ettiği ürünler arasında öne çıkıyor.

Uzmanların önerdiği esansiyel gülyağı, banyo sonrasında kuruyan cilde yumuşaklık ve nemliliğini geri veriyor. Bileşimlerinde gül ekstresi bulunan kremler ise kuru ve hassas ciltleri koruyucu ve doğal içeriğiyle yenileyici etkilere sahipler. Neredeyse tüm kozmetik markalarının ürün gamlarında yer verdiği gül maskesi, yorgun ciltlerin eski canlılığına kavuşmaları için birebir. Gül içerikli yüz tonikleri ise hem gözenekleri hafifletiyor, hem de cildi temizleyerek tazelik ve gerginlik katıyor.


Kuru ve olgun ciltler için

gülyağı-bal maskesi



İki yemek kaşığı balı iki çay kaşığı badem yağıyla karıştırın.

Bu karışıma beş damla esansiyel gülyağı damlatın

Yüzünüze ve boyun bölgenize sürerek 15 dakika etki etmesini bekleyin. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın.

Özelikle kuruluktan dolayı oluşmuş kırışıklıkları azaltıcı etkisi bulunurken aynı zamanda gençleştirici ve gerginleştirici özelliği var.
Yazarın Tüm Yazıları