Güllerim Soldu’yu söylemek hayalimdi

Güncelleme Tarihi:

Güllerim Soldu’yu söylemek hayalimdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

İki yıl önce kliplerinde 70 kiloluk bir genç kız olarak izlediğimiz Günce, yeni albümüyle gündemde. 4.5 ayda verdiği 20 kilodan sonra bambaşka biri olarak karşımıza çıkan genç şarkıcı, "En büyük hayalim, Sezen Aksu’nun ’Güllerim Soldu’ şarkısını okumaktı ve bu bana nasip oldu" diyor.

- Türk Dil Kurumu’nun Güncel Türkçe Sözlüğü’nde "Günce=Günlük" yazıyor. Günce gerçek adınız mı? Gerçekse aileniz neden böyle bir ad koyma gereği duymuş?

Günce gerçek adım. Annemle babam flört ederken, babam anneme sürekli aşk mektupları yazarmış ve mektupların başına da ’Günce 1’, ’Günce 2’ diye not düşermiş. "Bir gün evlenir de bir kızımız olursa, adını ’Günce’ koyarız" diye birbirlerine söz vermişler.

- Anneniz ve babanız güncelerinde sizin için hangi tarihlerin karşısına neler yazmışlardır acaba?

Bir kere 12 Ağustos 1977 tarihinin karşısına "Kızımız Günce dünyaya geldi" diye yazmışlardır. Sonra; Özel Neşe İlkokulu’na başladığım günü, üniversiteyi kazandığım ve bitirdiğim günleri, hayatımın dönüm noktalarından biri olan ilk albümüm "Bu Aşk Değil"in çıktığı 17 Haziran 2003 tarihini mutlaka yazmışlardır.

- Yeni albümünüz "Volume II"de 9 şarkıdan 4’ünün söz ve müziği size ait. Bestecilik ve söz yazarlığı ne zaman başladı?

Ailem dolayısıyla müzikle iç içe büyüdüğüm için şarkıcılık hep hayatımda vardı. 14-15 yaşlarında hafif hafif şarkı söylemeye başlamıştım. Lisede bir grubumuz vardı, onların solistliğini yapıyordum. Konservatuvarı da bu yüzden seçtim zaten. Yine lise yıllarında kendimi keşfetmeye, kendi şarkılarımın sözlerini ve müziklerini yazmaya başladım. Ama onları ortaya çıkartmak için okuldan mezun olmayı bekledim. Çünkü okul sırasında bu piyasanın içine girseydim, okulumu bitiremeyecektim. 2000 yılında okulu bitirince hemen albüm için kollarımı sıvadım.

REKLAM MÜZİKLERİ SESLENDİRDİM

- Ama biz sesinizi albümden önce reklam müziklerinden dinlemiştik...

Evet, o sıralarda reklam müziklerini seslendirmeye başlamıştım. İlk hatırıma gelenler; bir gezi, bir parfüm ve bir makarna firmasının reklamları.

- Albüm için kimlerden destek aldınız?

Vallahi hiç desteğim yoktu. Demo kasetimi hazırlar, gider bir firmaya veririm diye düşünüyordum. İlk iki albümümü yapan Erol Temizel’le karşılaşmam, aslında çok büyük bir kader. Şarkılarımı demo olarak kaydetmek için onun stüdyosuna gittim. Erol, şarkıları dinledikten sonra "Bunları başka şirkete götürmene gerek yok, ben çıkartırım" dedi ve böylece iki albüm de T-Ekspres etiketiyle çıktı.

- İlk albümde Universal Müzik imzası da vardı...

Evet, ilk albümü bir süre sonra Universal’e sattık. Ancak benim tanıtım cd’lerim tam radyolara gittiği sırada battı. Benim de böyle bir şanssızlığım oldu. Piyasada şarkılarım konuşuluyordu ama kasetlerim ve cd’lerim yoktu. Sadece ben değil, benimle birlikte birçok arkadaşım daha mağdur durumuna düştü.

BİR TÜRLÜ MUTLU ŞARKI YAZAMIYORUM

- İkinci albümde gereken tedbirleri aldınız mı?

Bu kez işi daha sıkı tuttuk. Prodüktörlüğünü ben yaptım. Albüme hiçbir şekilde ’doldurma şarkı’ koymadım. Benim belli bir soundum ve tarzım vardı zaten. Yani günümüzün standart pop albümlerinden çok daha farklıydı benimkisi. Aynı çizgiyi devam ettirmeye çalıştık. En büyük arzum da bu albümde yer alan on şarkıyı da kliplendirerek, insanlara daha çabuk ulaşmak.

- Şarkılarınızın çoğu hüzün kokuyor. Neden acaba?

Ben mutlu şarkı yazamıyorum. Mutluluğun içinde bile bir hüzün bulduğum için, doğal olarak şarkılarıma da yansıtıyorum. Aşkın hüzünlü kısmını galiba daha çok seviyorum. Onun için de şarkılarımı yazarken dikkat ediyorum, hiç mutlu şarkı çıkmıyor kalemimimden. Bunun için de başka sanatçılardan mutlu şarkı alıyorum.

- Kendinizi yeni albümünüzdeki şarkılarla anlatmanızı istesek...


"Severim": En çok şarkı söylemeyi seviyorum. Sonra üretmeyi çok seviyorum. Şarkı ürettiğim zamanlar, benim için çok kıymetli. Tiyatro kitabı okumayı çok severim. Oyunculuğa karşı yeteneğim olduğu söyleniyor, ama şu an iyi bir yorumcu olmaya çalışıyorum. Şiir kitabı okumaktan hoşlanıyorum, Özdemir Asaf’ın hastasıyım. Bir de giyinmekten çok hoşlanıyorum.

"Güllerim Soldu": İlk albümde "Gecemi Al" adlı şarkım çok ön plana çıkmıştı ,ama imkansızlıklar yüzünden ne yazık ki bu şarkıyı Günce’nin okuduğunu duyuramadım. En büyük hayalim, Sezen Aksu’nun "Güllerim Soldu" şarkısını okumaktı ve bu bana nasip oldu.

"Ben Yolumu Seçtim": Benim seçtiğim yol; çok zor, sabır ve emek gerektiren bir yol. Benim için hayatta en önemli şey, işimde bir numaraya gelebilmek.

"Aşk Acımıyor": Aşk, kimseye hele ki hep mutlu olmak isteyen kimseye acımaz. Aşkın gözü kördür gerçekten. Aşkın kanunu yoktur. Ben aşığım. Kime aşığım? Beş yıldır güzel bir ilişkiyi paylaştığım müzisyen bir arkadaşıma aşığım.

- "Biliyordum" şarkısında düet yaptığınız Fatih Erkoç’u birlikte çalışmaya ikna etmeyi nasıl başardınız?

Kendimi müthiş şanslı hissediyorum. Bu, herkese nasip olmaz. Henüz ikinci albümde böylesine büyük bir ustayla aynı mikrofonu paylaşmak, üstelik sözü ve müziği bana ait olan bir şarkıda buluşmak müthiş bir olay. Müzik hayatımın unutamayacağım olaylarından birisi. Ona sadece "Fatih Abi, bu şarkıyı sizinle okumak için yazdım" dedim, ertesi gün birlikte stüdyodaydık. Bu bana unutulmaz bir anı bıraktı.

KİLOLARIM YÜZÜNDEN ÇOK MUTSUZDUM

- Fazla kilolarından kurtulmayı nasıl başardın?

Azim, azim, azim... Kilolarım yüzünden çok mutsuzdum. Sadece fizikle bir yerlere gelmeye her zaman karşıydım, ama iyi bir yorumcunun iyi bir görünüme de sahip olması gerektiğine inanıyordum. Fazla kiloların bende büyük bir eksiklik olduğunun farkındaydım. Sonunda sevgili diyetisyenim Seçil Kenár’ın benim için hazırladığı özel programla birlikte 4.5 ay gibi bir sürede 20 kilo vermeyi başardım. Beni yormayan bir programla bu işin üstesinden geldim. Her şeye bakış açım değişti, kendime güvenim geldi, daha mutlu ve daha sağlıklı bir insan oldum. Bir sene geçti, hálá 50 kilodayım.

Arp bölümü mezunu

Opera sanatçısı Beril Hanım ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası müzisyenlerinden Yıldırım Koral’ın kızı olan Günce, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na yatay geçiş yapmış. Arp Bölümü’nden 2000 yılında mezun olan şarkıcının omzunda da arp dövmesi var. Günce, "Arp, benim şarkı söylemekten sonraki en büyük aşkım. Bir kadına en yakışan enstrüman ve ölene kadar onu vücudumda taşımak istiyorum" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!