Gülhan’dan esnafa ‘süre uzatım işlemi’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Gülhan’dan esnafa ‘süre uzatım işlemi’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 12:35

Gülhan’dan esnafa ‘süre uzatım işlemi’ uyarısı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faik Gülhan, 2018 yılı tekel ruhsatlarının süre uzatım işlemleri ile ilgili ruhsat sahiplerine ve yeni ruhsat alacak bayiler için açıklama yaparak bilgilendirdi.

Yalova Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faik Gülhan, 2018 yılı tekel ruhsatlarının süre uzatım işlemleri ile ilgili ruhsat sahipleri ve yeni ruhsat alacak bayilere yönelik bir açıklama yaptı. Oda Başkanı Gülhan, açıklamasında şu bilgiyi verdi;

“Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 14’ncü maddesi uyarınca, 2017 yılı ve öncesinde düzenlenen ve 31.12.2017 tarihi itibariyle geçerliliğini koruyan satış belgeleri için ocak ila mart aylarına isabet eden dönemde süre uzatım işleminin yapılması gerekiyor. Bu yıl da TAPDK (tekel satış belgesi) işlemleri Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Buna göre; Ziraat Bankası TAPDK tahsilat ekranında süre uzatımı var. Kurum sicil numaraları ile tekel harçlarını yatırarak alınan banka dekontu, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının aslı, 1 adet fotokopisi ayrıca tekel ruhsatlarının aslı ve 1 adet fotokopisi ile başvuru yapabilecektir.”

Satış belgeleri için 2 Nisan 2018 Pazartesi günü akşamına kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde, anılan tarihten sonra ürün (tütün mamulü, alkol ve alkollü içki) satın alınmasının mümkün olamayacağını belirten Gülhan, “Satıcılar mevcutlarında bulunan ürünlerini nisan ayı sonuna kadar tasfiye edecekler. Nisan ayının sona ermesine müteakip ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde ise 4733 sayılı kanunun 8.maddesinin 5.fıkrasının ilgili bentleri gereğince idari para cezası yaptırımı uygulanacaktır. Satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti de kamuya geçirilecek. Sürenin aşılmaması konusunda gerekli açıklamalarda bulunarak esnafımıza hayırlı bol kazançlar dilerim” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!