Gülen'in konuştuğu Mısır kanalının sahibi Dahlan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gülenin konuştuğu Mısır kanalının sahibi Dahlan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 08:42

Fetullah Gülen'in konuştuğu kanalın Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen Filistinli muhalif lider Muhammed Dahlan’ın televizyon kanalı olduğu ortaya çıktı. The Guardian’ın eski editörü David Hearst, Dahlan'ı, darbe girişiminde aracılıkla suçlamıştı.

Haberin Devamı

Gülen önceki gün yaptığı konuşmada Batı'ya Türkiye'ye müdahele çağrısında bulunmuştu. Gülen'in konuştuğu kanalın sahibi ise dikkat çekti.

AA'nın haberine göre Nilesat uydusundan yayın yapan El Gad Televizyonu’nda önceki gece yayınlanan mülakatta Gülen, Türkiye’nin kendilerini terör örgütü olarak kabul etmesi için farklı ülkelerin hükümetlerine baskı yaptığını söylemişti. 

Gülenin konuştuğu Mısır kanalının sahibi Dahlan çıktı

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİYLE İLİŞKİSİ VAR İDDİASI

The Guardian’ın eski editörü David Hearst, genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Middle East Eye haber sitesinde Dahlan’la ilgili önemli iddialar ortaya atmıştı. O iddialardan bazıları şöyle;

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminden haftalar önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, FETÖ’ya para aktardı. Para transferi için bir aracı belirlediler.

Bu aracı, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zeyid el Nahyan ile yakın ilişkileri olan Muhammed Dahlan oldu.

Gazze’de Hamas iktidara gelmeden önce El Fetih partisinin bu bölgedeki lideri olan Dahlan, yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin’i terk edip Körfez’e sığınmıştı.

Hamas’a karşı ABD destekli bir darbe tasarlamak ve Yaser Arafat’a suikast planlamak gibi suçlamalar da yöneltilen Dahlan, sürgün yeri olarak Abu Dabi’yi seçti.* Habere göre Dahlan’ın Fetullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamı yardımcı oldu. Bu iş adamının kimliğinin Türk gizli servisi tarafından bilindiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!